Het verhaal achter: Arthur – The Ride – Europa-Park

In 2014 werd Arthur – The Ride geopend in Europa-Park. Deze attractie is uniek omdat je hem kan zien als een stalen hangende gemotoriseerde achtbaan, maar ook als een hangende darkride. Deze unieke combinatie zorgt voor een fantastische ervaring, maar wat is het verhaal achter deze prachtige darkride en/of achtbaan. In principe is het een omgekeerde powered coaster van Mack Rides. Maar welk verhaal schuilt er achter een van de duurste attracties ooit in Duitsland?

 

 

De verhaallijn van deze attractie is gebaseerd op de film Arthur and the Minimoys en volgt ook identiek dezelfde verhaallijn als de film. Heb je de film nog niet bekeken en wil je geen spoilers over het verhaal dan raad ik je aan niet verder te lezen.

 

Het verhaal gaat over een 10-jarige jongen Arthur. Arthur woont bij zijn grootouders. Op een dag verdwijnt zijn grootvader Archibald. Het enige wat hij nog heeft van zijn grootvader is zijn dagboek met daarin herinneringen aan zijn avonturen in Afrika. Zo leert Arthur de Bogo Matassalai kennen, een Afrikaanse stam. Wat verder in het boek vindt hij enkele illustraties van de Minimoys. Zijn grootmoeder vertelt hem dat deze kleine wezentjes samenleefden met de Bogo Matassalai. Zo ontdekt hij dat de Minimoys bij hen in de tuin wonen en er een schat bewaken die zijn grootvader daar heeft verstopt.

 

Enkele dagen later komen er plots schuldeisers opdagen. Arthur zijn grootmoeder krijgt twee dagen de tijd om de schulden te betalen. Uiteraard hebben ze dit geld niet en daarom probeert Arthur een oplossing te bedenken. Hij denkt onmiddellijk aan de schat die de Minimoys bewaken en gaat op zoek naar aanwijzingen. Zo ontdekt hij dat er maar één doorgang is naar het land van de Minimoys en dat deze doorgang ook maar één keer per jaar geopend is. Tot zijn verbazing ontdekt hij dat het net vandaag de dag is dat de doorgang zal openen. Dit exact om klokslag middernacht. In de tuin staat er een telescoop die hij zal nodig hebben om de doorgang te openen. Hij zet alles in de tuin in gereedheid volgens de aanwijzingen van zijn grootvader. Net op het moment dat hij bijna klaar is, komen de Bogo Matassalai hem helpen. Zij openen voor hem de doorgang naar de wereld van De Minimoys. Na een paar draaien aan de ringen van telescoop opent de doorgang zich.

Wanneer hij in de telescoop kijkt ziet hij de prins Betameche staan. Arthur stelt zichzelf voor en legt de noodsituatie uit. De poortwachter start het mechanisme op, waardoor Arthur krimpt naar dezelfde lichaamslengte van een Minimoy. Hij kruipt door de telescoop naar beneden en komt aan in het land van de Minimoys.

 

Onmiddellijk rennen Betameche en Arthur naar de koning. Eenmaal aangekomen merken ze dat er een ceremonie bezig is. Prinses Selenia probeert er een zwaard uit een steen te trekken. Betameche onderbreekt deze ceremonie en legt de noodsituatie uit. Selenia reageert kwaad en gaat verder met het zwaard uit de steen te trekken, want dan is zij de beschermer van de Minimoys. Dit lukt niet waardoor de koning bereid is om te luisteren naar Arthur. Arthur legt zijn deel van het verhaal uit en de koning vertelt hem dat zij in gevaar zijn door Maltazard. De schat waar Arthur naar op zoek is zou liggen in Necropolis, het land van Maltazard. Iedereen die naar daar trekt komt nooit meer terug, net zoals zijn grootvader.

Net op dat moment worden ze aangevallen door het leger van Maltazard. Tijdens het gevecht helpt Arthur de Minimoys en samen winnen ze de strijd. Arthur maakt indruk op de koning; vooral wanneer hij het zwaard tijdens het gevecht weet los te krijgen. Daardoor is hij de held van het gevecht, tot groot ongenoegen van prinses Selenia. Na het gevecht vraagt Selenia aan haar vader de koning of ze haar missie verder mag afwerken. Dit mag, maar op één voorwaarde en dat is dat Arthur meegaat. Zo vertrekken Selenia, Betameche en Arthur op avontuur.

 

Ze worden gelanceerd in een okkernoot richting Necropolis. Onderweg stuiten ze op een paar soldaten van Maltazard zijn leger, waarop ze onderduiken bij een zekere Max. Deze Koolamassai baat een club uit. Plots duikt Markos op, de zoon van Maltazard. Er breekt opnieuw een gevecht uit. Uiteindelijk redt Max de drie uit de handen van Markos. Tijdens het vluchten komen ze terecht in de tunnels richting Necropolis. Daar kussen Arthur en Selenia elkaar. Hierdoor wordt Arthur gemarkeerd als haar man en mogelijke opvolger van de koning. Na de kus scheiden hun wegen en gaat Selenia de confrontatie met Maltazard aan. Arthur gaat op zoek naar de schat. Maltazard wil kussen met Selenia om zo koning te worden, maar helaas gaat dat niet meer. Wanneer Maltazard dit ontdekt sluit hij hen op. Helaas gebeurt ook hetzelfde met Arthur en Betameche. In de gevangenis vindt Arthur zijn grootvader terug. Ondertussen werkt Maltazard verder aan zijn plan om de Minimoys te verdrinken. Arthur en zijn kompanen mogen meekijken naar het plan van Maltazard. Via een mechanisme zullen de Minimoys verdrinken. Dit wordt aangestuurd door het zonlicht dat afketst op de schat. Maltazard laat de gevangenen lopen in een tunnel waar het water zal stromen. Op het moment dat Arthur in de tunnel stapt vindt hij de zoon terug van één van de Minimoys, namelijk Nino. Hij bestuurt het zonlicht en Arthur geeft hem zijn horloge. Hij vraagt hem om op 12 uur het licht op de schat te laten schijnen, zodat hij deze terugvindt in de tuin. Wanneer ze lopen richting het land van de Minimoys vinden ze het speelgoedautootje van Arthur. Hiermee rijden ze vliegensvlug terug. Net op tijd zijn ze terug voordat het stromende water het land van de Minimoys bereikt. Arthur en zijn grootvader gaan terug naar de gewone wereld om daar de situatie te gaan oplossen. Arthur zoekt de schat in de tuin en hoopt dat hij het signaal krijgt. Ondertussen houdt Maltazard zijn overwinningsspeech. Op dat moment geeft Nino het signaal. Arthur vindt de holte en laat een tennisbal vallen in het gat. Deze stuitert het leger van Maltazard plat, net zoals de waterleidingen die Maltazard heeft laten bouwen om de Minimoys te verzuipen. De tennisbal rolt naar de tunnel waarlangs het water ontsnapte. De bal blokkeert de uitgang waardoor de Minimoys gered zijn. De robijnen drijven uiteindelijk naar boven waardoor Arthur de schat heeft gevonden. Nino hangt zichzelf aan de schat en Arthur redt hem.

 

De schuldeiser staat ondertussen al bij zijn grootouders. Net op tijd komt Arthur aangerend met de robijnen. Archibald betaalt zijn schulden af, maar op dat moment trekt de schuldeiser een pistool. Hij pakt de robijnen en probeert weg te vluchten. De Bogo Matassalai verhinderen dit, waardoor de politie hem kan oppakken. Het verhaal eindigt met Arthur die Nino terug bij de Minimoys dropt. Hierdoor zijn vader en zoon herenigd. Arthur en Selenia zullen nu 10 maanden moeten wachten tot ze elkaar terug kunnen zien.

 

Arthur – The Ride is zoals eerder vermeld gebaseerd op de film. Zo kun je in deze attractie heel wat momenten uit de film herbeleven. Zo word je aan het begin van de rit ook verkleind en kun je de wereld van de Minimoys ontdekken. Zo zal je onder andere vliegen over Paradise Alley en de club van Max. Onderweg zal je het ook opnemen tegen Maltazard en op het einde van de rit vind je de schat. Wil je meer te weten komen over het verhaal, bekijk dan zeker de film!