Halloween 2022: Parc Astérix

Ook dit jaar keert Peur sur le Parc terug in Parc Astérix. Voor de gelegenheid biedt het park een gloednieuw gebied voor de meer avontuurlijke bezoekers: The Curse of Sirius, gelegen in het Mona Lisa-theater. Angstaanjagende ontmoetingen, spookhuizen en een nieuw horrorbuffet, ook dit jaar ondergaat Parc Astérix een metamorfose om zijn bezoekers een volledig onder te dompelen in een wonderbaarlijk gruwelijke sfeer.

 

Nieuw: La Malédiction du Sirius

Tijdens Halloween krijgt Parc Astérix dit jaar een verontrustend bezoek aan zijn dokken van een schip dat al bijna een eeuw vermist wordt: de Sirius. De mysterieuze passagiers, waarvan wordt aangenomen dat ze al lang schipbreuk lijden, verheugen zich al bij het idee om van boord te gaan om de tedere Gallische bezoekers beter te leren kennen.

In het nieuwe gebied ontdek je drie gloednieuwe shows, waarvan één op de boot, evenals twee nieuwe eetgelegenheden in de buurt van het spookschip. In de nachtversie wordt een live dj-set gehouden om bezoekers en mysterieuze passagiers te laten dansen in een donkere sfeer.

 

Nieuw een horrorbuffet in Restaurant du Cirque

Ook het cateringaanbod werd voor de gelegenheid volledig hertekend, met een gloednieuw Horror Buffet in Restaurant du Cirque. Een voormalige circusartiest genaamd Le Maître is ontslagen uit het circus waar hij werkte. Gek van woede, besluit hij wraak te nemen en zijn eigen circus te openen met als thema horror. Bezoekers zullen vreemde en gevaarlijke nieuwe personages ontmoeten zoals Jingo the Terror – de kannibalistische clown; Carmen – Het gekwelde medium of de vreemde slaaf. Opgesloten in kooien, zullen ze tijdens het Buffet de l’Horreur worden gepresenteerd door de Meester.

Op het menu staan: pompoensoep uit een ketel, mini “heksenvinger” hotdogs, cerebellum avocado, inktvispasta met groenten. Bij het dessertbuffet kunnen bezoekers de panna cotta Jelly Yeux proeven, geniet van een bloederige chocoladefontein of geniet van de bloedige maden en popcornfondant.

Eenmalige prijs: 27,90 € in restaurant Le Cirque

 

Entertainment voor het hele gezin

Ook dit jaar tooit Parc Astérix zich in de herfstkleuren met 14 ton pompoenen,  3.000 maïsplanten en strobalen op de paden van het park en de hotels. Om iedereen de beste ervaring te garanderen, zijn overal in het park angstzones afgebakend, dankzij verkeerslichten om de mate van engheid aan te geven: kleine spanning voor de kleintjes, matig eng voor het hele gezin en echte terreur voor de meest dappere. De kleintjes kunnen wandelen langs een route die eruitziet als een levende tuin in La Forêt d’Idéfix. Een hele plantenwereld zal worden geëerd door wezens die groter zijn dan het leven!

 

Chemin des Sorciers:

Door een vreselijke vloek verandert National 7 in een enge attractie vol valstrikken, heksen en pompoenen.

 

Chaudrons Infernaux…

In deze kookpotten zullen de bezoekers het gezelschap krijgen van enge geesten.

 

Een wandeling door de straten van Parijs zal niet meer zo vredig zijn als gewoonlijk. Zombies, heksen, wilde beesten of zelfs ridders uit een andere tijd zullen je zeker verrassen.

De Parade of Monsters zal zijn grote comeback maken en zal elke dag, wanneer het park sluit, passeren in een gloednieuwe versie aan boord van een gloednieuwe praalwagen.

 

Niet te missen horrorervaringen

 

La maison de la Peur (vanaf 16 jaar)

Dr. Cérébrus, psychiater en alchemist wanneer het hem uitkomt, hypnotiseert moedige durfallen en neemt hen mee op sleeptouw tijdens dit initiatieparcours. Vampiers, levende doden en andere vreemde gedrochten zijn uw grootste nachtmerrie!

 

La Colère d’Anubis

In het museum “Het Toevluchtsoord” heeft de inventarisatie van een collectie uit het oude Egypte enkele misnoegde geesten bevrijd. Niemand weet welke gedaantes ze aannemen wanneer ze uit hun tent worden gelokt. Stap binnen, maar wees op uw hoede … Betreden op eigen risico!

 

Mission Perdue (3D-ervaring)

Vertrek op expeditie tussen de sterren en ga op zoek naar de vermiste bemanningsleden op een onbekende planeet. Ontmoet de derde soort.

 

The Catacombes

Dit spookhuis is er voor de dapperste bezoekers. Ze worden meegenomen op een expeditie in de donkerste catacombes. Een grafdelver begeleidt hen en neemt ze mee een geheime gang in, in het midden van een kerkhof. Deze leidt naar een grote ondergrondse kamer. Ze zullen er spoedig achter komen dat ze opgesloten zitten. Dit spookhuis is gebouwd op een oppervlakte van 300m2 en bevat heel wat enge verrassingen. Op zoek naar een uitweg zullen de bezoekers nergens van gespaard blijven, landverschuivingen, massagraven en skeletten. Verder bevat dit spookhuis heel wat speciale effecten zoals rook, geluidseffecten, wind, speciale belichting en geuren.

 

La Foire aux 6 trouilles

Op een verlaten kermis vind je psychedelische personages die de bezoekers willen entertainen met dans, stunts en spelletjes.

 

Halloween shows

Magna Maleficus

In deze familie wordt men tovenaar van vader op zoon. Niemand is bestand tegen de hypnotische krachten van deze schrikbarende personen. Betovering of vervloeking…hij beslist!

Magna Maleficus is een magische voorstelling in het Théâtre de Panoramix en vindt alleen plaats tijdens Peur sur le Parc. Deze voorstelling is niet geschikt voor kinderen onder de 12.

 

Metamorphosis

De levende metamorfose van een man tot een angstaanjagend wezen. Deze show vindt plaats in het Théâtre de la Fontaine.

 

Speciale nocturnes

Op drie dagen zal het park deze periode geopend zijn tot 22uur. Dit op 1, 8 en 15 oktober. Er vinden ook zes niet te missen nachtelijke openingen plaats, waarvoor een apart ticket nodig is. Deze worden georganiseerd op 22, 28, 29, 30, 31 oktober en 5 november, het park blijft dan open tot middernacht.

Op het programma van deze nocturnes staat de vuur- en percussieshow Inferno waar kunstenaars vuur en pyrotechnische effecten hanteren en de klank- en lichtshow op de façade van de Oziris-attractie.

 

Bron en foto: Parc Astérix