Halloween 2018: Liseberg

Bij Liseberg neemt een vreemd circusgezelschap haar intrek. Voor de vreemde personages van Circus Bisarr is entertainment meer dan enkel humor, het is bloedserieus! In de oude circustenten en de kleurrijke lichten ligt iets op jou te wachten. Iet s dat zo eng is dat het je kipenvel zal bezorgen. Eens je binnen gaat, kom je er misschien nooit meer uit.

 

Dit jaar zal er nog meer horror te ontdekken zijn tijdens Halloween in Liseberg, het evenement gaat van start op 12 oktober. De grote nieuwigheid van het jaar is Cirkus Bisarr, een grote horrorzone vol ervaringen die je maag zullen doen keren. Je komt er in aanraking met enge clowns.

Ook andere personages zullen voor het eerst daglicht zien, of eerder het nacht donker, namelijk de zombies. De bouw van de Dive Coaster zorgde er voor dat deze enge wezens tot leven kwamen. De horror maze Zombie, in District Z, zal opnieuw openen in de Myths en Legends zone naast Balder, Loke en Valkyria.

 

Het evenement loopt van 12 tot 14 oktober, 19 tot 21 oktober, 26 tot 31 en van 1 tot 4 november.

 

Horror zones

 

Karneval Macabre

Karneval Macabre biedt een walgelijke mix van bloed en akelige gebeurtenissen. Vampier Arkadia transporteert op magische wijze objecten naar de ingewanden van de bezoekers. En verwijdert ze zonder magie. Weerwolf Orthea slikt zwaarden in en steekt naalden door zijn kaken en armen. De ondode magiër Gaston lijkt met de geesten van overledenen te praten en kan zelfs de gedachten van het publiek lezen… Tussen de show door kan je op bezoek gaan bij Dr Cagliostro’s Cabinet of Curiosities, een museum vol objecten en verhalen uit een donker universum.

 

Cirkus Bisarr

Versleten kleding, gekke muziek en knipperende lichten, enkele circusfiguren houden jou in de gaten. Ze volgen elke stap die je zet. Entertainment nemen ze bloedserieus.

 

District Z

Ze zijn terug! In het schaduwrijke gedeelte van District Z is iets mysterieus aan de gang… verscholen tussen de rotzooi wacht op je om het minste geluid van je te geven. Geluid dat onthult waar je bent. Zodat ze jou kunnen nemen.

 

Horror mazes

 

Smitthärden Gasten

Gasten Ghost Hotel is een plek geworden waar je op vreselijke wijze geïnfecteerd wordt. De bedienden en gasten lijden allen helse pijnen. Neem iets mee om jezelf schoon te vegen, je zult het waarschijnlijk nodig hebben…

 

Vinden – din (o)tur att lida

Na een hevige storm lijkt de tijd stil te staan en de vergetenen wachten geduldig op nieuwe trofeeën om aan hun muur te hangen. Om te overleven zullen ze niet aarzelen je aan te vallen. Wanneer ze het daglicht betreden wordt het ernstig en geven ze jou de schuld van hun zorgen. Nu is het jou beurt om te lijden.

 

The Experiment

Bijgestaan door wezens die de gekke wetenschappers zelf creëerden, gaat ze op zoek naar de ultieme mens. Ze heeft een constante toevoer nodig van nieuw bloed voor de experimenten en jij hebt het ongeluk die heeft naar waar zij op zoek is…

 

Zombie

Betreedt dit deftige huis met mooi meubilair, fonkelende TL-lampen en angstaanjagende wezens op eigen risico. Je enige kans om er weer uit te komen is om geen geluid van je te maken

 

Shocker

Een vreemde maar boeiende ervaring wacht op je. Erg prettig is ze alvast niet. Opgesloten in een kooi maak je heel wat mee, van mislukte operaties en ongelukkige behandelingen tot klassiekers als de exorcist en alles daartussenin. Dit beklijvende verhaal is niets voor jou, als je niet van horrorfilms houdt.