Halloween 2018: Legoland Deutschland

Duizenden natuurlijk gekweekte en handgemaakte LEGO-pompoenen versieren het familiepark in het Beierse stadje Günzburg van 13 tot 31 oktober met hun prachtige, kleurrijke herfstkleuren. Er vinden leuke shows plaats, lopen heel wat beklijvende personages rond en het trick-or-treat-huis is net eng genoeg voor elke leeftijdsgroep.

 

Geest in het Riddergebied

Twee weken en half voor de echte Halloweenavond, vanaf 13 oktober, zullen Princes Vampier en andere enge personages uit hun schuilplaats kruipen en ze blijven aanwezig tot de grote finale op 31 oktober. Op deze dag vindt een spookachtig mooi Halloween spektakel plaats. Vleermuizen, gigantische spinnen en andere personages transformeren het Riddergebied in een spookslot. In dit gebied woont ook parkdraak Olli, met zijn bloeddorstige bende. Zij achtervolgen je doorheen het kasteel, wanneer je een ritje wil maken op de achtbaan Fire Dragon.

 

Trick or Treat huis

Rechts naast de ingang van het pretpark vinden kinderen hun eerste uitdaging, het Trick-or-Treat-House. Wie durft aanbellen bij Pimpinella en een spel met haar spelen? Kinderen komen ook oog in oog te staan met een gigantische spin, die door een spreuk verlamd is. Dit is de perfecte plek voor een leuke foto.

 

Zelf enge decoratie bouwen

Heel wat pompoenspoken, enge wezens en verrassingen liggen op de loer op het pad dat door de middeleeuwse zone loopt. Wie het horropad volgt zal kippenvel krijgen. Hier vindt je ook een kindvriendelijke weg.

Honderden spookachtige Legowezens troepen samen in Miniland en er is plek voor meer: er staat een bouw workshop op de planning. Tussen de lego gebouwen als Berner Oberlandes, de Frankfurte Skyline en Burj Khalifa kunnen kinderen zelf pompoenen en andere decoraties maken uit een berg aan lego steentjes. Deze worden bijgezet in Miniland.

 

Angstaanjagende show en première van een enge parade

In het weekend is het showtime op de Burgbühne. Tobi van Deisner, meester van de horror, brengt er schedels tot leven, doet vingers verdwijnen of zaagt zelfs zijn arm af.

Op 31 oktober is er een speciale Halloweenparade doorheen het park, voor het eerst zullen alle enge wezens samentroepen, dappere kinderen mogen samen met hen het publiek angst aanjagen.