Fuji-Q Highland – Nieuwe achtbaan

In het Japanse pretpark Fuji-Q Highland zijn de eerste onderdelen aangekomen voor een nieuwe grote achtbaan. Het project zal maar liefst 3,6 miljard Japanse Yen kosten, omgerekend zo’n 27,8 miljoen euro en wordt een van de grootste investeringen in de geschiedenis van het park.

 

In het voorjaar van 2020 startte het Japanse pretpark Fuji-Q Highland, gelegen in Fujiyoshida in de prefectuur Yamanashi, met het teasen voor een nieuwe achtbaan die in de zomer van 2022 zal openen. Tot nu toe werd er nog niet veel over het project bekendgemaakt buiten dat het een investering is van 3,6 miljard Japanse Yen kosten, omgerekend zo’n 27,8 miljoen euro, een enorm bedrag dus.

De achtbaan wordt gebouwd op de voormalige locatie van de frisbee attractie Tondemina, die voor de uitbreiding verplaatst werd naar een ander deel van het park, en op de plek van de indoorhal van de voormalige achtbaan Zola 7. Op die manier is er een zeer grote ruimte vrijgekomen in het park dat voor de rest weinig plaats over heeft voor nieuwe investeringen. De parkmap werd ondertussen ook aangepast en daarop zien we ook goed waar de nieuwe attractie komt te liggen.

Ondertussen zijn de eerste grondvoorbereidingswerken gebeurd en zijn ook de eerste achtbaanonderdelen aangekomen in Fuji-Q Highland. Er is nog steeds niet bekendgemaakt wie de achtbaan zal gaan bouwen, maar fans denken alvast dat de onderdelen verdacht veel lijken op deze van Intamin.

Interessant is dat Fuji-Q Highland op de bouwhekken rond het terrein concept-arts gehangen had van het nieuwe project. Hierop is een motorbike achtbaan te zien. Opvallend is dat deze concept-arts na enkele maanden weer verwijderd werden van de panelen.

 

Feiten:

  • Naam: Onbekend
  • Opening: juli 2023
  • Fabrikant: Intamin Amusement Rides
  • Type attractie: Achtbaan
  • Type achtbaan: Launch coaster
  • Kostprijs: JP¥ 4.500.000.000 (31,7 miljoen euro)

 

Bouwupdates:

27 september 2022: Een groot deel van de track werd al geplaatst

1 februari 2022: De eerste track is aangekomen

Foto: yadoya_nizato

 

 

30 december 2021: De grondvoorbereidingswerken zijn volop aan de gang