Foto’s Walygator Grand Est

We brachten het Franse park Walygator Parc een bezoekje. Hoofdreden van dit bezoek was de hangende achtbaan Monster, een van de meest intense B&M inverted-achtbanen die we hier in Europa kunnen vinden. We bereden ook de houten achtbaan Anaconda, een zeer familiale woodie. Deze kreeg de afgelopen jaren meerdere retrackingen, welke het comfort moesten verhogen. We doorwandelden op onze dag ook het vernieuwde spookhuis en maakten ritjes op G-Lock, een meer dan intense attractie met vliegtuigjes, gebouwd door Zamperla.

Themeparkfreak Dries trok naar het Franse Walygator Parc, een park met een behoorlijke geschiedenis. Na jarenlange verwaarlozing is het park jaar na jaar uit een put aan het klimmen en dat kan je echt merken. In het park is de hoofdattractie zonder twijfel de hangende achtbaan van B&M Monster. Dit gevaarte kwam overwaaien uit Japan en geeft een rit weg die andere achtbanen in zijn soort het nakijken geeft. Verder vind je in het park een zeer familiale houten achtbaan terug met Anaconda en een klassieker van Vekoma met Comet.

Walygator is een Frans pretpark gelegen te Metz. Dit park heeft al een behoorlijk tumulte geschiedenis achter de rug, maar is sinds vorig jaar in handen van nieuwe eigenaars, die het goed schijnen te menen met het park. Zo kwam er dit jaar een fantastische thrill bij, G-Lock, en kreeg de houten achtbaan Anaconda een deftige onderhoudsbeurt. De echte pretparkfreaks kennen dit park uiteraard omwille van hun beestig goede hangende achtbaan van B&M, The Monster.