Foto’s Walibi Holland

Op een zomerse dag in juli besloten Themeparkfreaks Gregory en Hannelore eens hard te gaan in Walibi Holland. Walibi Holland is een attractiepark waar je vooral attracties vindt voor thrillseekers. Wie houdt van een spannende achtbaan of een goede thrillride is hier aan het goede adres. Zo konden de twee Themeparkfreaks genieten van een ritje op Untamed, Goliath of Speed of Sound. Daarnaast konden ze ook verkoeling gaan zoeken op El Rio Grande en Crazy River. Het park heeft ook een kindergebied waarvan Gregory ook foto’s nam. Deze kan je hier, net zoals de foto’s van de rest van het park, bekijken.

We blikken vandaag terug naar het begin van de zomer. Toen trok Themeparkfreak Tim samen met Jonathan richting het Veluwemeer. Met hun Walibi app en virtuele wachtrij in de hand genoten zij van Lost Gravity, Speed of Sound, Untamed en Goliath. Tussen al het virtuele wachten door konden zij ook genieten van de flat rides in het park. Uiteraard mocht een ritje op Condor met de nieuwe, roze treinen niet ontbreken.

Op hun 4-daagse trip door Nederland bezochten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore het park Walibi Holland. Dit park heeft enkele top achtbanen in hun aanbod. Denk maar aan Xpress: Platform 13, Lost Gravity, Goliath en natuurlijk Untamed. Het weer was prachtig waardoor ze een fantastische dag hadden in dit park. Ze brachten heel wat foto’s mee van hun toffe dag in Walibi Holland.

Na een lange periode van coronabeperkingen openden de parken in Nederland eindelijk terug hun deuren. De Themeparkfreaks trokken naar Walibi Holland. Het hoofddoel van deze trip was uiteraard de vorig jaar geopende achtbaan Untamed. Maar ook op de andere attracties kon de groep zich perfect vermaken. Andere toppers zijn bijvoorbeeld de Mega Coaster Goliath of de gelanceerde achtbaan Xpress: Platform 13.

Op zijn verjaardag trok Themeparkfreak Bob met een groepje vrienden richting Walibi Holland. Want geef nu toe je eerste RMC achtbaan op je 40ste verjaardag doen is toch wel een heel leuk cadeau. Met Untamed pakt Walibi Holland dit jaar dan ook stevig uit. Vijf inversies, heel wat airtime en vooral veel adrenaline. Natuurlijk blijft ook Goliath een topper in dit park, net als Lost Gravity om meerdere ritjes vraagt.

Op 1 juli 2019 was het dan eindelijk zover: de opening van Untamed in Walibi Holland, de eerste hybride van Rocky Mountain Contruction (RMC) in Europa. Na maandenlang de bouwupdates op de voet gevolgd te hebben, keken de Themeparkfreaks heel erg uit naar de officiële opening. En deze stelde niet teleur! Er was eten, drank en entertainment in overvloed tijdens de paar uren dat het nieuwe themagebied Wilderness exclusief voor de VIP-genodigden geopend was. Om 13h30 was het grote moment aangebroken: de opening van Untamed, met toespraken en uiteraard de eerste rit. Daarna waren wij aan de beurt om dit beest van RMC te temmen. En zoals u op onderstaande foto’s zal zien, zijn het volledige themagebied en de achtbaan beide uiterst fotogeniek. De Themeparkfreaks waren uiteraard ook aanwezig op de opening van Untamed in Walibi Holland. Hieronder vind je ons fotoverslag van die bijzondere dag.

Op 6 april 2019 nodigde Walibi Holland ons uit om de nieuwe themazone Wilderniss te komen ontdekken en ook de bouwwerf van de hybride achtbaan Utamed te bezoeken, waarvan de treintjes onthult werden. Na alle plechtigheden en een lekker ontbijt, trokken we ook de rest van het park in. Uiteraard maakten we een ritje op de Diamond Themepark Award winnende achtbaan Goliath en op de jongste achtbaan Lost Gravity.

Goliath, Lost Gravity, Speed of Sound… Allemaal leuke achtbanen die ervoor zorgden dat we op een zonnige zaterdag richting het Hollandse Walibi park trokken. Ondanks het lekkere weer bleef de drukte beperkt en konden we volop genieten van alle attracties zonder lang aan te schuiven. We bereden ook nog enkele malen de houten achtbaan Robin Hood, die eind dit jaar sluit en volgend jaar zal heropenen als een hybride achtbaan. Verder ontdekten we hoe het park een nieuwe weg in slaat door de hertheming van de ingang, een project dat men Festivalization noemt en uiteindelijk doorgetrokken zal worden in het gehele park.

Afgelopen zomer trokken Themeparkfreaks Dimitri, Dwainie en Dries naar Walibi Holland. Met de topachtbaan Goliath en de nieuwste telg Lost Gravity als blikvangers genoten ze met volle teugen. Ook El Rio Grande en Crazy River zorgden als waterattracties voor de nodige fun. Verder deden ze ook de achtbanen Speed Of Sound en Express – Platform 13, twee zeer leuke achtbanen.

Op paaszondag trokken de Themeparkfreaks richting Biddinghuizen in Nederland, waar Walibi Holland gelegen is. In het park zagen we hoe die blauwe Goliath er nu echt uit ziet en we moeten toegeven dat deze moderne look hem wel staat. Het park heeft ook nieuwe kleurrijke bootjes gekregen op El Rio Grande, die niet enkel zorgen voor een heel ander uitzicht, maar ook voor een andere ervaring. We maakten natuurlijk ook de nodige ritjes op de achtbaan die vorig jaar opende. Lost Gravity is een zeer leuke achtbaan, die zorgt voor de nodige kriebels in de buik. Maar we sloegen ook de andere attracties niet over in het park en genoten van onze dag.

Michael en Greet brachten een bezoekje aan Walibi Holland, waar ze de nieuwe achtbaan Lost Gravity konden uittesten. Verder maakten ze natuurlijk ook ritjes op de andere achtbanen zoals de mega coaster Goliath, de houten achtbaan Robin Hood enzoverder. Behalve achtbanen biedt het park ook enkele leuke waterattracties aan met de Rapid River El Rio Grande en de boomstammen Crazy River.

Onlangs opende Lost Gravity in Walibi Holland. Reden te meer om met een hele groep richting het park te trekken. Maar het park biedt natuurlijk veel meer aan, denk maar aan Speed Of Sound, de leuke boomerang. Ook El Rio Grande en Crazy River staan steeds weer op onze planning. Maar de topper van het park blijft voor ons nog steeds de megacoaster Goliath.

Op 24 maart 2016 was het grote moment aangebroken, Mascha Van Till verklaarde de crazy leipe ride voor geopend voor alle genodigden. Lost Gravity is een zeer unieke achtbaan geworden, gebouwd door Mack Rides. Uniek vanwege het concept, de treintjes en de elementen die in de baan verwerkt zitten. Uiteraard maakten we heel wat foto’s voor jullie.

Themeparkfreak Dries trok richting Walibi Holland, natuurlijk met als doel de nieuwe achtbaan Lost Gravity op zijn teller te zetten. Maar behalve Lost Gravity ging Dries ook hard op achtbanen als Robin Hood, Condor, Speed of Sound en Goliath. Ook waterattracties als El Rio Grande en Crazy River sloeg hij niet over op deze lentedag. Hij bracht heel wat foto’s mee van zijn dagje #HardGaan

Walibi Holland, gelegen in Biddinghuizen te Nederland, is een park waar het thrillgehalte behoorlijk hoog ligt. De slogan van het park luidt dan ook #HardGaan. Met achtbanen als Goliath, Condor, Express-Platform 13 en Speed Of Sound zal je je zeker niet vervelen. Walibi zal volgend jaar nog een nieuwe achtbaan toevoegen aan haar aanbod en dat beloofd alvast geen kleintje te worden. Themeparkfreak Dries trok onlangs naar het park en bracht heel wat foto’s mee.

Walibi Holland staat onder de fans uiteraard bekend om de hoogste en snelste achtbaan in de Benelux. Goliath is een toppertje van Intamin. Met een hoogte van 46 meter en een snelheid van 106km/h, staat deze garant voor anderhalve minuut pure adrenaline. In het park staan natuurlijk nog andere achtbanen, waaronder Robin Hood, een houten achtbaan van Vekoma en Xpress Platform 13, die nog maar recentelijk een geweldig nieuw thema mee kreeg.

Tijdens het Game On evenement in Walibi Holland stond het hele park in het teken van de gaming, voornamelijk dan de retro games. Tussen alle ritjes op Goliath, El Condor, Speed of Sound en andere attracties kon je lekker lui achter een game console kruipen.

De Fright Nights zijn ondertussen een begrip geworden in Nederland, maar ook ver daarbuiten. De haunted mazes, shows en scare zones maken dit een top evenement. Eens de duisternis valt over het park dwalen er heel wat gedrochten rond.

In Walibi Holland kan je heel wat adrenaline door je aderen voelen stromen, achtbanen als Condor, Robin Hood en Goliath beloven alvast een stevige rit. De Themeparkfreaks trokken naar het park en brachten heel wat foto’s mee.