Foto’s: Universal Studios Hollywood

Universal Studios Hollywood is het originele Universal pretpark dat opende in 1964. Het is gelegen in Universal City, een dorp dat volledig in het teken staat van de Universal films. Hier zijn ook alle opnamestudio’s gelegen en staan alle originele sets van de verschillende bekende films. Deze kan je gaan ontdekken met de Studio Tour, één van de belangrijkste attracties van het park. Universal Studios Hollywood is het kleinste pretpark van de Universal groep, maar het was wel onze eerste ervaring met de Universal pretparken. Op achtbaanvlak zijn er hier twee rollercoasters te beleven. Je hebt Flight of the Hippogriff, dit is een Youngstar Coaster van Mack Rides. De meest interessante is de indoor launch coaster Revenge of the Mummy the Ride die gebouwd werd door Premier Rides. Dit was Laura haar 400ste achtbaan, een hele mooie mijlpaal achtbaan! De beste attractie van het park is naar mijn mening geen achtbaan, maar wel de Harry Potter darkride. Het gebied is gewoon prachtig, het neemt je helemaal mee in de wereld, maar ook deze hoofdattractie is gewoon fantastisch gedaan. Het enige wat ik niet kon appreciëren in dit gebied was het afschuwelijke Butterbeer, gekend uit de films. Dit vond ik echt allesbehalve lekker en had ook niets met bier te maken… De Jurassic World waterattractie was ook echt heel goed gedaan, misschien wel mijn tweede meest favoriete attractie van het park. Helaas had ik niet meer genoeg tijd om de nieuwe Mario Kart attractie te doen, al hoorde ik van mijn vrienden dat deze wel erg goed was. Wat dit park wel mist is een grote snelle achtbaan. Toevallig werd er één week voor ons bezoek aangekondigd dat Universal Studios Hollywood een nieuwe Fast & Furious rollercoaster zal bouwen. Dit zou volgens de geruchten een gelanceerde spinning coaster worden. Dit lijkt me een ideale toevoeging voor het park.

In Los Angeles kan je het originele Universal Studios park terugvinden. Dit park is niet zo groot als het pretpark als in Orlando, maar daarom niet minder gezellig. Bovendien konden Themeparkfreaks Matthieu en Isabel ’s avonds ook nog genieten van het Halloween-event. Met een zevental verschillende spookhuizen van topniveau was de avond meer dan gevuld. Bij sluitingstijd omstreeks 2u ’s nachts kon er voldaan terug naar het hotel gekeerd worden. Geniet alvast mee van de foto’s!

Universal Studios Hollywood is een combinatie van een filmstudio en een themapark in Hollywood. Je kan hier met een tram een backstage tour maken langsheen heel wat bekende filmscenes. Maar het park biedt ook heel wat andere attracties aan uiteraard. Transformers: The Ride is een van de bekendste attractie in het park, deze darkride neemt je mee langsheen schermen en dankzij de bewegingen waan je jezelf echt in de film. De indrukwekkendste achtbaan van het park is de indoor coaster Revenge of the Mummy. Deze combineert een launch coaster met een darkride. Wie fan is van de Simpsons kan hier een levensgrote replica van het bekende Springfield ontdekken. Het meest indrukwekkende gebied van het park is mogelijk wel het Harry Potter gedeelte, waar Hoghwarts werd nagebouwd en heel wat andere locaties uit de bekende films.