Foto’s Tivoli Gardens

Tivoli Gardens is misschien wel een van de meest bekende en tot de verbeelding sprekende pretparken in de wereld. In het centrum van Kopenhagen kan je dit historische park bezoeken. Hier kan je ook een authentieke houten coaster terugvinden die nog bediend wordt door een echte brakeman! Het park wisselt oudere, nostalgische attracties af met nieuwe moderne rides. Je kan genieten van een ritje op een authentieke carrousel, en even verderop in een nagelnieuwe draaimolen stappen. Geniet van een ritje op de Starflyer, waarbij je een prachtig zicht op de stad krijgt. Wil je eens lekker huiveren? Bezoek dan het doorloopspookhuis met echte acteurs die je proberen de stuipen op het lijf te jagen. Een grote tip is om het park te bezoeken wanneer het donker is. Tivoli Gardens heeft namelijk een schitterend lichtplan waarbij je de magie van het park nog meer kan waarderen. Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouw Isabel bezochten Tivoli Gardens dan ook naar de avond toe en kwamen terug met een pak feeërieke foto’s.

Tijdens de kerstperiode bezocht themeparkfreak Dries het Deense pretpark Tivoli Gardens. Dit park is gelegen in de hoofdstad Kopenhagen. In het park vind je heel wat moderne, maar ook nostalgische attracties zoals de houten achtbaan Rutschebanen, de oudste nog werkende achtbaan van Europa. Tijdens zijn bezoek kon Dries ook instappen in de onlangs geopende achtbaan Mælkevejen en de eerder dit jaar geopende achtbaan Kamelen.

Meer dan 100 jaar oud is ze, de blikvanger van het Deense pretpark Tivoli Gardens. De houten achtbaan Rutschebanen opende in 1914 en geeft nog steeds enorm leuke ritjes weg. Zeer speciaal is dat deze achtbaan geen automatisch remsysteem heeft, maar een brakeman elk ritje mee rijdt om de train daar af te remmen waar nodig is. Met Daemonen heeft het park een zeer compacte B&M achtbaan in haar aanbod. Een pittig ritje waar je zeker een keertje van moet genieten. Nieuw dit jaar is de kinderachtbaan Kamelen, deze verving de oude achtbaan Karavanen. Wie van thrill houdt kan in dit park terecht in de nieuwe, enorm mooi aangeklede Tiktak, dit je alle kanten op draait.

Themeparkfreak Tristan bezocht met zijn vriendin het Deense stadspark Tivoli Gardens, gelegen in de hoofdstad Kopenhagen. In het park vindt je een mooi aanbod aan attracties terug, waaronder de bescheiden B&M coaster Dæmonen. Maar ook de houten achtbaan Rutschebanen is een must do in het park, deze klassieker opende al in 1914 en is de oudste nog werkende achtbaan van Europa. De rollercoaster maakt gebruik van een brakeman die elk ritje meerijdt om de trein af te remmen.

Tivoli gardens in Kopenhagen moet één van ’s werelds beroemdste pretparken zijn. Dit gezellige parkje is dan ook één van de oudste pretparken ter wereld en heeft inspiratie geleverd aan niemand minder dan Walt Disney. Dit park bevind zich pal in het centrum van Kopenhagen en biedt heel wat achtbanen en andere attracties aan op zijn beperkte oppervlakte. Rutschebanen is één van de weinige achtbanen in europa die nog steeds met brakeman rijdt, dus deze kon zeker niet ontbreken, maar ook modernere achtbanen zoals Daemonen moesten er aan geloven! Themeparkfreak Dimitri zijn eerste parkje van zijn Deens/Zweedse trip was dus snel gekozen en hij bracht heel wat foto’s voor ons mee!

Themeparkfreak Dries trok tijdens zijn Deens/Duitse/Zweedse trip naar de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. Dit park straalde de charme van halloween uit tijdens zijn bezoekje. Dries genoot van alle achtbanen in het park, waaronder de in 1914 geopend Rutschebanen. Maar ook de modernere achtbaan Daemonen, gebouwd door B&M, werd uitvoerig getest. Dries maakte voor ons heel wat foto’s in het park.

Tivoli Gardens is een wereldberoemd pretpark in Kopenhagen. Het werd in 1843 door Georg Carstensen opgericht en is daarmee een van de oudste attractieparken ter wereld (het park Bakken eveneens in Kopenhagen, is nog ouder). In de jaren 50 heeft Walt Disney dit park bezocht om inspiratie op te doen voor de bouw van het eerste Disneypark. Ook de Themeparkfreaks bezochten het park en brachten leuke foto’s mee.