Foto’s: Tier und Freizeitpark Thüle

Tier- und Freizeitpark Thüle is een pret- en dierenpark gelegen in Duitsland. Dit jaar opende het park de nieuwe attractie Lost World, een zogenaamde Coaster Kart gebouwd door Wiegand. Meer redenen hadden Themeparkfreaks Bob, Benjamin, Timothy en Tristan niet nodig om het park een bezoek te brengen. Toch heeft het park uiteraard meer te bieden dan enkel Lost World. Zo kan je er ook de achtbaan Drachen-Achterbahn en tal van familiale attracties vinden. Behalve de attracties bezit het park ook een behoorlijke collectie dieren.

Tier- und Freizeitpark Thüle is een pret- en dierenpark in de Duitse deelstaat Nedersaksen. Je vindt er een familieachtbaan terug met Drachen-Achterbahn en een babyachtbaan Hilly-Billy-Race, maar daar mogen alleen peuters in, geen grotere kinderen of volwassenen! Voor de credithunters is er nog de Butterfly met de naam Schmetterling en er is ook nog een elektrische bobkart aanwezig met Bobkartbahn. Het dierengedeelte is nog best groot en het aanbod best ruim. Ook was het fijn dat er verschillende dieren bij elkaar zaten die je anders nooit samen ziet in 1 kooi.

Het Duitse Tier- un Freizeitpark Thüle is een charmant park die een groot dierengedeelte bevat met daarnaast ook een mooie selectie aan attracties. In het dierenpark kan je bijvoorbeeld gaan kijken naar de apen en papegaaien, maar kan je ook oog in oog staan met tijgers. In het attractiepark kan je dan weer een ritje maken op de achtbaan of de bobkart en zijn er ook enkele unieke flatrides te vinden. Themeparkfreaks Greet en Michael bezochten dit park tijdens hun reis in september en brachten deze foto’s mee

In juli trokken enkele Themeparkfreaks richting Denemarken, maar hielden op de heenweg ook halt bij enkele Noord Duitse parken. Tier & Freizeitpark Thule bood ons heel wat fun aan in de vorm van attracties en heel wat dieren. We hadden het geluk dat de nieuwe Butterfly attractie ondertussen geopend was, meteen een eerste credit. Een tweede credit vonden we in de vorm van een Zierer achtbaan, die de naam Drachen-Achterbahn draagt. De laatste achtbaan van het park is eentje die niet weggelegd is voor volwassen credit hunters. Hilly-Billy-Race is namelijk een zogenaamde Kiddie Racer van Gerstlauer en kan je enkel als kind berijden, met een maximumgewicht van 45 kg.