Foto’s Schwaben Park

In september besloten Themeparkfreaks Hannelore en Gregory een bezoekje te brengen aan Schwaben Park. Dit park heeft 4 achtbanen, een bobkart en nog tal van andere attracties. Het park is ook de thuisbasis van enkele dieren waaronder chimpansees. Daarnaast vind je er een heleboel flatrides en kinderattracties waar je met de hele familie kan van genieten. Gregory nam enkele foto’s.

Tijdens hun roadtrip door Zuid-Duitsland passeerden Themeparkfreaks Sven en Jasper op een miezerige donderdag langs het kleinschalige Schwaben Park. Bekijk in onderstaand fotoverslag de afbeeldingen van deze uitgestorven dag. Het Zuid-Duitse Schwaben Park is zich de laatste jaren steeds meer op de kaart aan het zetten met de toevoeging van Wilde Hilde, darkride Azura en dit jaar de nieuwe hangende achtbaan Hummel Brummel. Bij de aankomst op de parking wordt meteen duidelijk wat voor een gek uitzicht die, nog in aanbouw zijnde, nieuwe attractie geeft aan de skyline van het park. De headliners van het park zijn ongetwijfeld de twee achtbanen Force One en Wilde Hilde én de hidden gem darkride Azura waar je enkele minutenlang naar een feeëriek water-, licht- en vuurspektakel kijkt. Daarnaast zijn er ook nog een Bobkart, enkele molentjes, een kinderachtbaan en een zeer natte log flume te vinden. Voor de dieren moet je het park zeker niet bezoeken, evenmin voor de automatische poppenshow.

Schwaben Park opende dit jaar officieel haar nieuwste achtbaan Wilde Hilde, tijd om opnieuw het park een bezoekje te brengen. Behalve deze nieuwigheid, met een wel zeer aanstekelijke soundtrack van IMAScore, biedt het park nog twee andere achtbanen aan. De grootste is Force One, een creatie van Zierer, net als de kleinere Caterpillar Express.

Schwaben Park kreeg tijdens onze Oost-Duitse trip een bezoekje van een groepje enthousiaste Themeparkfreaks. Het park was jammer genoeg nog niet helemaal klaar met de bouw van de unieke achtbaan Wilde Hilde, maar we kregen hier wel een blik achter de schermen. Naast Wilde Hilde staat de grootste achtbaan van het park, Force One, een creatie van de Duitse bouwer Zierer die heel wat pit bevat. Behalve deze achtbaan kan je ook een ritje maken op Caterpillar Express, een klein, maar leuk Zierer baantje. Snelheid kan je in dit park ook terugvinden in de Bobkarth baan. Nostalgie vind je in de bootjes van Märchenfahrt, waarmee je langsheen mooie sprookjestaferelen vaart.

Schwaben Park kreeg ook een bezoekje van Themeparkfreak Dries. In het park vind je heel wat attracties terug die je zelf kan bedienen. Force One is de grootste achtbaan van het park, volledig in F1 thema. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer. In het park wordt hard gewerkt aan de nieuwe attractie van dit jaar. Men zal een boottochtje openen dat afkomstig is van Heide Park.

Schwaben Park is een gezellig parkje gelegen in Duitsland in de omgeving van Stutgart. Het park bied enkele leuke achtbanen aan waaronder Himalaya Bahn, een klassieker van Schwarzkopf en Force One, een pittige achtbaan van Zierer. In het park vind je heel wat attracties voor het ganse gezin en enkele leuke waterattracties. Je kan er ook enkele dieren bekijken zoals apen, tijgers enzovoort. Onze reporter Timothy trok enkele weken geleden naar het park en bracht mooie foto’s mee.