Foto’s Rodelbanen Nederland

Na een hele dag pretpark parkhoppen in Nederlands Limburg hielden Themeparkfreaks Gregory en Hannelore halt bij SnowWorld in Landgraaf. Niet om te gaan skiën, maar om de rodelbaan uit te proberen. Gregory maakte hierbij ook enkele foto’s van de baan, die je hier kan bekijken.

Op een steenworp afstand van Mondo Verde ligt nog een achtbaancredit, de Alpine Coaster van het indoor skiparadijs SnowWorld. Deze kon dus zeker niet ontbreken in de reisplannen van Themeparkfreaks Sven en Jasper. Naast de gigantische loods van de indoor skipiste van SnowWorld in Landgraaf is er een groot avonturenpark terug te vinden, inclusief een Alpine Coaster van Wiegand. Let wel dat je bij een blitzbezoek ook de parkeerkosten van SnowWorld moet inrekenen. De Alpine Coaster zelf is niet om naar huis over te schrijven, de lift duurde zelfs ettelijke malen langer dan de afdaling. De interactie met de mensen op het avonturenparcours is dan weer wel een pluspunt.

Naast een prachtig historisch centrum, mergelgrotten, een sprookjespark & een pretpark heeft de Nederlandse stad Valkenburg nog meer in petto voor de parkfan. In dit pitoreske landschap bevinden zich namelijk 2 rodelbanen. Je neem vanuit het centrum simpelweg de kabellift richting instapstation. Nog even langs de kassa passeren voor jetons en de fun kan beginnen. Leuk detail is dat je beide parcours na elkaar aflegt zonder te hoeven uitstappen. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Themepark Timothy & Benjamin ter plekke maakten.

Snow World Landgraaf is vooral bekend voor zijn skipiste, maar op deze locatie zijn er ook andere dingen te beleven zoals een hoogteparcours en een rodelbaan. Deze rodelbaan is de enige Alpine Coaster van Nederland.