Foto’s Rodel- und Freizeitparadies Sankt Englmar

Alpine Coasters zijn dagelijkse kost in het Duitse berglandschap, maar ooit al een unieke Zierer achtbaan op een groene bergflank gezien? Themeparkfreaks Sven en Jasper trokken naar het Zuid-Duitse Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar om onder andere die unieke achtbaancredit te scoren. Door het regenweer in de voormiddag, werden we in de namiddag begroet door mystieke taferelen met laaghangende wolken boven de beboste bergflanken. De perfecte setting om twee credits te scoren. Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar heeft niet enkel een leuke Alpine Coaster in de aanbieding, maar daarnaast is er ook de unieke Zierer-achtbaan Da Voglwuide Sepp te vinden. Met mooi gethematiseerde treinen, leuke bochtjes en G-krachten in combinatie met de prachtige setting, is het zeker de moeite waard. De bobslee was jammer genoeg gesloten wegens de regen. Ook kan je volledig rond het gebied van de drie grote attracties wandelen/klimmen om de natuurlijke omgeving volledig op te nemen.

De Themeparkfreaks bezochten het Duitse parkje genaamd Rodel- Und Freizeitparadies Sankt Englmar. Zoals de naam al doet vermoeden kan je hier uiteraard heerlijk rodelen. Naast een rodelbaan vind je hier ook een Alpine coaster en een echte junior achtbaan genaamd “Da Voglwuide Sepp”. Maar dat is niet alles. Kinderen kunnen zich ook uitleven in de kinderboerderij, op het springkasteel, de golfbaan of een tiental andere attracties. Adrenalinejunkies vinden dan, behalve uiteraard op de achtbanen natuurlijk, ook hun ding bij de Tubingbahn of de indoor Skydive. De knorrende maag vullen kan in het grote familierestaurant. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Themeparkfreak Timothy tijdens het bezoek daar maakte.

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar is een heerlijke combinatie tussen een pretpark en een rodelparadijs. Wat het extra leuk maakte was dat ik bijna heel de voorafgaande winter (en ook nog tijdens het voorjaar) bezig was met het opvolgen van de bouw van de nieuwe achtbaan. Voglwuide Sepp is een Force achtbaan met een op maat gemaakte lay-out van de Duitse fabrikant Zierer. De achtbaan volgt, net zoals alle andere attracties, de heuvel van het terrein en daarom mag Voglwuide Sepp een echte terreinachtbaan genoemd worden. Voglwuide Sepp is 755 meter lang, heeft drie treinen en behaalt een snelheid van 60 km/u. Toch gaat de achtbaan, die een investering was van drie miljoen euro, nooit meer dan 9 meter boven de grond. Door het terrein is er een totaal hoogteverschil van 27 meter. Naast de achtbaan vinden we hier ook nog een zomerrodelbaan en een Alpine Coaster terug. Daarnaast zijn er nog tal van andere attracties die allemaal op de een of andere manier creatief gebruikmaken van de helling waarop Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar gelegen is.

Rodel- und Freizeitparadies St. Englmar is gelegen in het Duitse Sankt Englmar nabij beieren te Duitsland. Dit park biedt heel wat rodelplezier aan met de Bayerwald-Coaster, een alpine coaster en de rodelbaan Bayerwald-Bob. Toch kwam het park pas echt in de kijker te staan door de toevoeging van de nieuwe achtbaan Voglwuide Sepp. Zierer heeft speciaal voor St. Englmar een unieke lay-out ontworpen die van het heuvelachtig landschap gebruik maakt. Hierdoor zal de achtbaan nooit meer dan 9 meter boven de grond komen, maar toch een hoogteverschil van 27 meter overbruggen. De achtbaan is 755 meter lang, wat het de langste rollercoaster van Beieren maakt. Tijdens de afdaling behaalt het treintje een snelheid van 60km/u.