Foto’s PortAventura World Resort

PortAventura Park is het grootste Spaanse themapark en behoort tot de top tien van best bezochte Europese attractieparken. Het park telt acht rollercoasters verspreid over 6 themazones: Mediterrània, Polynesia, China, México, Far West en SésamoAventura. Het is deze laatste themazone die dit jaar een nieuwe attractie mocht openen. Street Mission is PortAventura's eerste darkride en de eerste in zijn soort, geïnspireerd door Sesamstraat. De nieuwe attractie is een spannend en interactief avontuur voor alle leeftijden waar bezoekers Detective Grover moeten helpen tijdens een geheime missie.

Ferrari Land is een Spaans themapark dat helemaal in het teken staat van -je raadt het nooit- glanzende sportauto’s van de Italiaanse autofabrikant Ferrari. Het park heeft zich ook door het land Italië laten inspireren om de themazones aan te kleden. Ferrari Land is gelegen in het resort PortAventura World, nabij Salou. Het paradepaardje van het park is ongetwijfeld de achtbaan Red Force. Deze kanjer van Intamin is 112 meter hoog en is daarmee de hoogste achtbaan van Europa.

Wie aan Salou denkt, zal als achtbaanfan ook aan Ferrariland denken, waar de hoogste en snelste achtbaan van Europa opende. Red Force domineert het hele park en is eigenlijk de reden om het park te bezoeken. Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken naar het park waar ze deze gigant meermaals bereden. Uiteraard kwamen ook de vrijevaltorens aan de beurt en de andere attracties in het park, zoals de Kartbaan.

Het themapark PortAventura is gelegen in het zonnige Salou. In het park vind je zes sterk uitgewerkte themazones terug: Mediterranea, Polynesië, Sesamstraat, China, Mexico en de Far West. Elke zone kreeg toepasselijke beplanting en themaobjecten mee. Themeparkfreaks Jos en jonathan trokken tijdens een Spaanse trip naar het park, waar ze heel wat achtbanen konden berijden. De hoogste achtbaan in dit park is Shambhala, met een hoogte van 76 meter was dit jarenlang de hoogste achtbaan van Europa. Dit record sneuvelde met de opening van Red Force in Ferrariland, ook onderdeel van het resort. Nog een andere achtbaan die haar record verloor aan de nieuwe is Furious Baco, deze gelanceerde achtbaan van Intamin bereikt een snelheid van 135 km/u. Nog een van de grotere achtbanen is Dragon Khan, een achtbaan die net als Shambala gebouwd werd door B&M. Beide achtbanen werden door elkaar gebouwd. Dragon Khan neemt je mee voor een ritje waarbij je achtmaal ondersteboven gaat. Ook heeft het park met Stampida een racing houten achtbaan, deze werd gebouwd door Custom Coasters international. Een kleiner broertje van deze achtbaan is de houten achtbaan Tomahawk.

Het themapark PortAventura is gelegen in het zonnige Salou. In het park vind je zes sterk uitgewerkte themazones terug: Mediterranea, Polynesië, Sesamstraat, China, Mexico en de Far West. Elke zone kreeg toepasselijke beplanting en themaobjecten mee. Themeparkfreak Benny trok met de Rollercoasterfriends naar het park, waar ze heel wat achtbanen konden berijden. De hoogste achtbaan in dit park is Shambala, met een hoogte van 76 meter was dit jarenlang de hoogste achtbaan van Europa. Dit record sneuvelde met de opening van Red Force in Ferrariland, ook onderdeel van het resort. Nog een andere achtbaan die haar record verloor aan de nieuwe is Furious Baco, deze gelanceerde achtbaan van Intamin bereikt een snelheid van 135 km/u. Nog een van de grotere achtbanen is Dragon Khan, een achtbaan die net als Shambala gebouwd werd door B&M. Beide achtbanen werden door elkaar gebouwd. Dragon Khan neemt je mee voor een ritje waarbij je achtmaal ondersteboven gaat. Ook heeft het park met Stampida een racing houten achtbaan, deze werd gebouwd door Custom Coasters int. Een kleiner broertje van deze achtbaan is de houten achtbaan Tomhawk.

Onlangs trok Themeparkfreak Benny samen met de Rollercoasterfriends richting het warme Spanje, waar ze het pas geopende themapark Ferrariland bezochten. Dit park is een onderdeel van het PortAventura World Resort. In het park is de grote blikvanger uiteraard Red Force, de snelste en hoogste achtbaan van Europa. Deze achtbaan wordt gelanceerd aan een snelheid van maar liefst 180 km/u en heeft een hoogte van 114 meter. Twee andere attracties die boven alles uitsteken zijn de vrijevaltorens. Deze kregen de naam Thrill Towers. De ene toren is een Space Shot, waarbij je omhoog gelanceerd wordt, de andere een Turbo Drop, waarbij je langzaam omhoog gehesen wordt en naar beneden valt. Tegen elkaar racen kan op het racecircuit Maranello Grand Race. In het indoorgebied vind je meerdere simulators terug, waaronder een Flying Theater.

Toen Themeparkfreak Dries zijn Spaanse trip plande, kon hij uiteraard niet anders dan PortAventura op zijn planning zetten. Het park staat bol van de aankleding en leuke attracties. Het park biedt zomaar even de hoogste achtbaan van Europa aan met Shambhala en de snelste met Furious Baco, al zullen deze records sneuvelen wanneer het resort het nieuwe park Ferrariland opent. Dries nam uitgebreid de tijd om leuke foto’s te maken.

Het themapark PortAventua is gelegen in het zonnige Salou, in het park vind je zes sterk uitgewerkte themazones terug: Mediterranea, Polynesië, Sesamstraat, China, Mexico en de Far West. Elke zone kreeg toepasselijke beplanting en themaobjecten mee. In het park vinden we enkele recordhouders terug zoals Shambala, de hoogste Mega coaster van Europa en Furious Baco, de snelste launch coaster van Europa. Themeparkfreak Matthieu trok voor enkele dagen naar het park en bracht heel wat foto’s mee, over zijn bezoekje schreef hij ook een zeer leuk sfeerverslag.

Port Aventura, gelegen in het zonnige Spanje is een van de grootste resorts van Europa. Het park bezit een indrukwekkende collectie achtbanen zoals Shambala, de hoogste hypercoaster van Europa en Furious Baco de snelste gelanceerde achtbaan van Europa, al zullen deze hun titel verliezen eens het nieuwe Ferrariland geopend wordt in 2017. Ook aan waterattracties is er geen gebrek, iets wat onder de Spaanse zon zeker welkom is. Themeparkfreak Sam trok naar het park en bracht heel wat leuke foto’s mee.

Coasters, thrills, indrukwekkende themazones, zon, zee, strand… Het Spaanse Port Aventura heeft het allemaal! In het park vinden we enkele recordhouders terug zoals Shambala, de hoogste Mega coaster van Europa en Furious Baco, de snelste launch coaster van Europa.