Foto’s Parc Astérix

  • Parc Astérix

Op een zomerse dag trokken Themeparkfreaks Hannelore en Gregory naar het Franse Parc Astérix. Ze konden er op een drukke dag genieten van Oziris, Tonnerre 2 Zeus, Goudurix en La Trace du Hourra. Naast de vele top achtbanen vind je er ook enkele leuke waterattracties. Desondanks het een drukke dag was, maakten ze er een gezellige dag van. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Voor het eerst hield Parc Astérix dit jaar zijn poorten open tijdens de Kerstvakantie. Astérix, Obelix en co verwelkomden de bezoekers voor een echte Gallische Kerst. Daarvoor spaarden ze kosten noch moeite! Al bij het binnenkomen worden de bezoekers verwelkomd door tientallen kerstbomen die door gans het park terug te vinden zijn. Waar vroeger het spookhuis “Le Transdemonium” te vinden was, werd nu een schaatspiste geplaatst. Wat verderop op het binnenplein konden de bezoekers genieten van een lekker glaasje Glühwein, of een warm bordje Tartiflette. Wie niet zozeer de kerstsfeer opzocht kon genieten van de vele attracties. Helaas was Tonnerre de Zeus gesloten voor een grote opknapbeurt. Gelukkig waren er tal van alternatieven beschikbaar voor wie een ritje op een achtbaan wou maken. Voor wie het rustiger aan wou doen waren er verschillende shows, zoals een circusshow, te bezoeken. Wanneer de zon onder was veranderde het park in een feeëriek decor, omgeven door tal van lichtjes. Om de sfeer compleet te maken organiseerden de Galliërs tegen sluitingstijd een prachtig vuurwerk waar menig bezoeker zich kon aan vergapen. Themeparkfreak Matthieu en zijn vrouw Isabel trokken nieuwsgierig naar Plailly en keerden met een pak foto’s terug huiswaarts.

Themeparkfreak Bart trok onlangs naar het Franse pretpark Parc Asterix. Dit park staat volledig in het teken van de personages Asterix en Obelix. In het park kan je meerdere blikvangers terugvinden zoals de B&M achbaan Oziris, de multielooper Goudurix en de houten achtbaan Tonnere De Zeus. De nieuwste achtbaan in het park is Pegase Express, die je zowel voorwaarts als achterwaarts laat rijden.

Op een boogscheut van de Franse hoofdstad kunnen thrillseekers zich uitleven in Parc Astérix. Ook wij, de Themeparkfreaks, behoren tot deze rangorde. Met twee flink gevulde personenwagens trokken we naar dit kleurrijke park dat in het teken staat van onze eigen voorvaderen, de dappere Galliërs. Het attractieaanbod werd in 2017 uitgebreid met de familiecoaster Pégase Express, een pareltje in zijn soort! Ondertussen telt het park maar liefst zeven achtbanen, waaronder ook een uit de kluiten gewassen B&M: OzIris.

Themeparkfreaks Dimitri en Dwainie trokken afgelopen zomer naar Parc Asterix. Het werd voor beide een eerste kennismaking met het park, waar ze meteen overdonderd werden door de aankleding en goede attracties. Ze ontdekten er de gloednieuwe achtbaan Pégase Express, een achtbaan die zowel voorwaarts als achterwaarts gaat. Uiteraard viel ook de hangende achtbaan O’Ziris in de smaak. Het park biedt ook enkele leuke shows aan, Het TPF koppeltje besloot de dolfijnshow te gaan bekijken.

De Themeparkfreaks brachten een bezoekje aan Parc Asterix, een park dat volledig in het teken staat van de figuurtjes uit de Asterix en Obelix reeks. We gingen er uiteraard naartoe om de nieuwe achtbaan Pegase Express te ontdekken. Bij deze baan van Gerstlauer neem je plaats op de rug van het mythische wezen, tijdens de rit betovert Medusa de rit, waardoor je plots achterwaarts gaat. De hangende Achtbaan O’Ziris blijft ook een enorme aantrekkingskracht hebben, deze achtbaan combineert souplesse met kracht en superleuke inversies. De houten achtbaan Tonnere De Zeus is eentje met de nodige punch, een beetje ruw maar prachtig gelegen.

Met de opening van Pégase Express in het Franse themapark Parc Astérix, konden Pretparkliefhebbers Michael en Greet hun ongeduld niet op om deze nieuwe achtbaan te gaan uittesten. De achtbaan is al te zien vanop de parking en bevat heel wat aankleding. Tijdens de rit ga je zowel voorwaarts als achterwaarts. In het park is ook Oz’Iris een pareltje, deze hangende achtbaan neemt je mee doorheen heel wat inversies met heel wat souplesse. Meer fan van een houten achtbaan? Ook dat vindt je terug in het park. Met Tonnere De Zeus heeft het park een groot exemplaar gebouwd, dat je zelfs meeneemt in een tunnel.

Themeparkfreak Dries trok naar Parc Astérix, waar hij het Halloween evenement bijwoonde. Tijdens Peur Sur Le Parc verandert het komische mooie park in een enge plek vol monsters en Horrormazes. Uiteraard kon hij ook genieten van de vele attracties in het park zoals de houten achtbaan Tonnere De Zeus, OzIris en Goudurix.

Bij Parc Asterix staat alles in het teken van de gekke Obelix en Asterix figuren. In het park werd alles op een unieke, leuke manier aangekleed. De topattractie in het park is ongetwijfeld de hangende achtbaan OzIris. Deze werd gebouwd door B&M en kreeg een fantastisch thema. Verder vind je in het park de onstuimige Tonnere De Zeus, een grote houten achtbaan en Goudurix, een Vekoma multilooper. Maar het zijn niet enkel de grote attracties die de charme bepalen van het park, ook de kleinere zorgen voor heel wat sfeer.

Themeparkfreak Dries trok naar Parc Astérix, een park dat volledig in het teken staat van Astérix en Obélix. In het park staat het woord thema hoog aangeschreven. Elke attractie kreeg er een leuk Astérix en Obélix jasje. De nieuwe Disk’o Coaster Discobelix is daar een prachtig voorbeeld van. Maar ook de hangende achtbaan OzIris is één van de grote blikvangers. Dries bracht heel wat foto’s mee en stond even stil bij de bouwwerf, waar volgend jaar een nieuwe achtbaan zal verschijnen.

In Parc Astérix staat alles in het teken van de figuren uit de Astérix en Obélix reeks. De topattracties zijn ongetwijfeld de hangende achtbaan OzIris, houten achtbaan Tonnere de Zeus en multilooper Goudurix. De thematisering is het grote pluspunt van het park, een mad house als Le defi des Cesarof en een boottochtje als Epidemais Croisire zijn waarlijk pareltjes. Themeparkfreak Dries trok naar het park en bracht heel wat foto’s mee.

Het Franse pretpark “Parc Astrix“ staat volledig in het teken van de Galliërs Asterix en Obelix. De publiekstrekkers in het park zijn ongetwijfeld Oz’Iris, een hangende achtbaan van B&M, die je al van op de snelweg kan zien staan. Tonnerre De Zeus, een grote houten achtbaan die tijdens de First drop de grond in duikt en Gouduris, een multilooper van VEkoma, die destijds de achtbaan met de meeste inversies was. Het park staat ook bol van de grappige details die je ook de strips, films enzovoort van de personages terug kan vinden. De Themeparkfreaks bezochten het park en brachten heel wat leuke foto’s mee.

Parc Asterix gelegen te Frankrijk staat volledig in het thema van Asterix en Obelix, het park is gericht op gezinnen met kinderen, maar ook de echte themeparkfreaks kunnen er zeker terecht. Hun meest spectaculaire achtbaan is OzIris, een hangende achtbaan van B&M, in een prachtig Egyptisch thema. Het park opende dit jaar voor allerkleinsten een nieuwe themagegbied genaamd La Foret De Idefix

Parc Asterix, gelegen te Frankrijk neemt je mee naar de wereld van Asterix, Obelix en alle andere figuren uit de reeks. Met Tonnere de Zues, Goudurix en OzIris hebben ze enkele indrukwekkende achtbanen in huis.