Foto’s: OK Corral

Themeparkfreaks Bob en Benjamin bezochten tijdens hun Zuid Franse trip het charmante OK Corral. Dit pretpark neemt je vanaf de ingang al mee in een Western sfeer. Dit jaar opende het park een volledig nieuwe zone waarin enkele oudere attracties in een nieuw kleedje gestopt werden, maar ook drie nieuwigheden openden. Een daarvan is TequilAbeille, een draaimolen met bijtjes. De tweede is Piñata, een Regata attractie gebouwd door Zierer, die prachtig versierd werd. De laatste is meteen ook degene met het meeste thrillgehalte, namelijk Voladores, bij deze kan je door de vleugels te gebruiken overkop gaan. In het park kan je ook drie achtbanen terugvinden, waarvan Pioneer de grootste is. Deze achtbaan werd gebouwd door Zierer en ontworpen door het park zelf. De trein is zeer uniek, je neemt hier plaats op een paard of in een koets. De tweede achtbaan van het park is Gold Rush, een zeer speciale Boomerang achtbaan, aangezien deze een gesloten parcours heeft. Op vraag van het park bouwde Gerstlauer hier een bocht bovenaan in, waardoor je niet enkel als bij een normale Boomerang Coaster het parcours gedeeltelijk voorwaarts en gedeeltelijke achterwaarts aflegt, maar ook een rondje volledig maakt. De laatste achtbaan van het park is er eentje van Zierer, van het type Tivoli Large. Bij Serpent Hopi kruip je in een treintje dat de vorm heeft van een slang.

OK Corral is zowat het Fraispertuis City van Zuid-Frankrijk, alleen dan met andere attracties en een veel warmer klimaat! Het pretpark met leuke thematisering heeft drie achtbanen, waaronder enkele leuke familiale exemplaren. Pioneer is de meest unieke van allemaal. Het gaat hier om een Custom ESC model gebouwd door de Duitse fabrikant Zierer waar vooral de treinen de aandacht trekken. De trein bestaat namelijk uit twee delen. Het eerste deel bevat drie rijen van telkens twee personen die op paarden kunnen zitten, het achterste deel bevat eveneens drie rijen van twee personen, maar in plaats van op paarden te zitten kunnen de bezoekers hier plaatsnemen in de karren die de paarden voorttrekken. Heel erg fijn en uniek gedaan! Gold Rush is al een even unieke achtbaan en doet ook iets wat geen enkele andere achtbaan in de wereld doet. Het gaat hier om een Shuttle Family Coaster die niet gebouwd werd door Vekoma, maar wel door Gerstlauer. Bij de start van de rit wordt de trein achterwaarts omhooggetrokken op de lift hill, om eenmaal boven losgelaten te worden en voorwaarts de berg af te rollen, door het station heen en vervolgens heel het parcours af te leggen. Op de tweede heuvel wordt de trein gewoon doorgetrokken in plaats van dat deze achteruit bolt zoals bij de andere Family Boomerang Coasters. Het einde van de track en het begin van de track zijn gewoon met elkaar verbonden en dus rijdt de trein weer naar de eerste liftheuvel toe en rolt hij daar naar benden voor een twee rondje. Als die opnieuw het parcours heeft afgelegd, dan komt de trein nu wel tot stilstand op de tweede liftheuvel en wordt deze achterwaarts het parcours weer opgestuurd. Goed dus voor een derde rondje, maar deze keer achterwaarts in plaats van voorwaarts. Een erg leuke feature die enkel deze achtbaan kent! De laatste achtbaan is Serpent Hopi, een Tivoli Large achtbaan van Zierer die we ook hier bij ons geregeld tegenkomen. Het enige wat dit park nog mist, is een leuke looping coaster, al blijkt dat het park er vroeger verschillende heeft gehad. Zonde dat ze deze hebben verwijderd.

Ok Corral is een Frans pretpark in Cuges-les-Pins, tussen Marseille en La Ciotat. De naam is geïnspireerd op de beroemde Ok Corral-strijd tussen twee rivaliserende clans die in 1881 plaatsvond in het Amerikaanse Arizona. In het park worden bezoekers helemaal ondergedompeld in het western-thema. Het gaat zelfs zo ver dat bezoekers (groot en klein) zich maar al te graag zelf gaan verkleden in een cowboy of een indiaan. Zoiets draagt uiteraard bij tot een leuke sfeer in het park! Overnachten kan er in tipi’s of in een woonwagen die we herkennen uit een rasechte spaghettiwestern. De jongste achtbaan is de Pioneer. Deze attractie draait er haar rondjes sinds de zomer van 2018. Bij deze achtbaan van Zierer bestaan de eerste drie rijen uit paarden, gevolgd door een strijdwagen met drie rijen van telkens twee personen.