Foto’s Nigloland

Met twee nieuwe achtbanen op de teller sinds het laatste bezoek aan Nigloland, werd het tijd dat Themeparkfreaks Bob, Jan en Benjamin opnieuw richting Nigloland trokken. Als nieuwste aanwinst opende het park dit jaar de watercoaster Krampus Expédition, maar ook vorig jaar opende het park een nieuwe achtbaan met Noisette Express. Dit alles plus dat dit park enorm charmant is, zorgde ervoor dat de heren een topdag beleefden. Buiten deze twee nieuwigheden heeft het park met Alpina Blitz een knaller van een achtbaan in huis en met Donjon de l'Extrême heeft het een vrijevaltoren (100 meter) om “u” tegen te zeggen.

Nigloland, gelegen in Dolancourt, Frankrijk, werd opgericht in 1987 door 2 voormalige foorkramers. Dit jaar opende het park een gloednieuwe familieachtbaan Noisette Express, maar natuurlijk heeft het park nog heel wat meer te bieden. Zo kan je er een ritje maken op de spectaculaire achtbaan Alpina Blitz of je hoogtevrees overwinnen op de 100m hoge vrijevaltoren Donjon de l’Extrême. Het park wordt soms niet onterecht het Europa-Park van Frankrijk genoemd en we raden iedereen aan om zelf te ontdekken waarom dit zo is. Themeparkfreaks Greet en Michael maakten alvast onderstaande foto’s om jullie in de stemming te brengen.

Themeparkfreak Benjamin bezocht het Franse park Nigloland. Dit park straalt een en al gezelligheid uit, dankzij de grote hoeveelheid aankleding en oog voor sfeer. In het park is Alpina Blitz de blikvanger onder de achtbanen, deze mega Lite Coaster van Mack Rides zorgt voor een snelle rit vol airtime momentjes. De attractie die je van ver ziet staan is de nieuwe vrije val toren Donjon de l’Extrême. Met een hoogte van 100 meter staat deze zelfs in de top tien van hoogste vrijevaltorens ter wereld.

Themeparkfreak Dries bezocht het Franse park Nigloland. In dit park wordt heel veel aandacht besteed aan een goede beleving en heel veel aankleding. De grootste achtbaan van het park is Alpina Blitz. Deze werd gebouwd door Mack Rides en opende in 2014. Met een hoogte van 33 meter en een snelheid van 83 km/u zorgt deze mega coaster voor de nodige adrenaline. Met Spatiale Expérience bouwde Mack Rides een indoor achtbaan voor het park, volledig in een ruimte thema. Verder vind je ook nog een bijzonder soepele wilde muis van deze bouwer terug in het park. Met Bobsleigh heeft het park een klassieke Schwarzkopf Coaster, maar het lijkt er op dat deze het park zal verlaten. In 2015 opende het park een 100 meter hoge vrijevaltoren, die in een prachtig middeleeuws kasteel gebouwd werd.

Nigloland, een charmant Frans park, gelegen in de champagnestreek opende dit jaar Alpina Blitz, een achtbaan van Mack Rides. Maar dit park heeft natuurlijk nog heel wat meer te bieden aan het ganse gezin. Ze hebben zelfs nog een topachtbaan staan van Schwarzkopf, een Sky Fly van Gerstlauer en veel meer.

Nigloland is een charmant Frans familiepark waar thema en leuke attracties de grootste troeven zijn. In Nigloland loop je van het ene prachtig aangeklede themadeel het andere in. In die themadelen vind je leuke attracties terug als de Schwarzkopfachtbaan Bob Sleigh, de wilde muis Schlitt Fart, de indoor achtbaan Spatiale Experience. Het park bied uiteraard meer dan enkel achtbanen. Tijdens ons bezoekje was het Halloween en dat kon je goed merken in het park.