Foto’s: Mini-Europa

Aan de voet van het Brusselse Atomium kan je heel Europa terugvinden, in miniatuurversie dan wel. Themeparkfreak Tristan bezocht daar namelijk Mini-Europa, een miniatuurpark dat bijna verdween maar dan op de valreep toch mocht blijven bestaan. In het park kan je gebouwen vinden uit heel wat Europese landen.

Op een doordeweekse dag brachten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore een bezoek aan het miniatuurpark Mini-Europa. Het werd het eerste maar waarschijnlijk ook laatste bezoek aan dit park want het sluit eind dit jaar zijn deuren. Daarom wilden ze toch nog dit jaar een bezoekje brengen aan dit park, net naast het Atomium. Het park zelf herbergt iets meer dan 25 landen die natuurlijk uit Europa komen. Uit die 25 landen hebben ze dan telkens enkele bekende gebouwen en monumenten nagemaakt in een miniatuurversie. Zo vind je er de Eiffeltoren, de Toren van Pisa, de Trevi-fontein en veel andere dingen terug. Wil je ook op reis door Europa, bekijk dan zeker eens deze foto’s.

Aan het Heizelpark in Brussel is het miniatuurpark Mini-Europe gelegen. In dit park wandel je doorheen Europa, maar dan in het klein. Je vindt er miniatuurversies terug van heel wat bekende Europese gebouwen, zoals de Eiffeltoren, de Brandenburger Tor, de toren van Pisa en veel meer.