Foto’s Lunapark Cap d’Agde

Lunapark Cap d’Agde was opnieuw een van die typische parken in Zuid Frankrijk waar kermisattracties opgesteld staan, maar ook tal van vaste attracties. We konden hier drie achtbanen ontdekken. De grootste is de Apocalypse, een achtbaan van het model Corkscrew met Bayerncurve welke gebouwd werd door Vekoma. De andere achtbanen van het park zijn Luna Pomme, een Big Apple en Roller-Coaster, een achtbaan met de Zyklon lay-out. In het park kan je ook een vaste Log Flume vinden, die zelfs ‘snachts voor een nat pak kan zorgen.

Lunapark Cap d’Agde is een van de belangrijkste lunaparken in Frankrijk en er staan er hier best erg veel. Net zoals Europark is het een erg groot park met een heleboel vaste attracties die buitengewoon zijn ten opzichte van de andere lunaparken. Er zijn hier drie rollercoasters terug te vinden die allen vast in het park verblijven. De grootste is de Apocalypse, een achtbaan van het model Corkscrew with Bayerncurve die gebouwd werd door Vekoma. Deze attractie stond vroeger nog in Spanish City Amusement Park en Flamingo Land; beide parken zijn gelegen in Engeland. Een erg grote attractie voor een dergelijk park, maar helaas hadden wij de pech dat we zowat de meest grove en onbeleefde operator ooit hadden die echt niet gemaakt was om een job uit te voeren waarbij die in contact moet komen met klanten. De andere achtbanen van het park zijn Luna Pomme, een Big Apple en Roller-Coaster, een achtbaan met de Zyklon lay-out die een zeer fijne rit weggaf. En zo werd het twee uur ’s nachts toen ik de laatste rollercoaster van de avond op mijn counter mocht zetten. Hebt u al eens om twee uur ’s nachts een nieuwe achtbaan gescoord? Dit park bevat ook nog een monorail. Het was de allereerste keer dat ik zo’n typische pretparkattractie in een lunapark zag staan. Het schommelschip met staanplaatsen gaf hier wel een erg slechte rit weg, dus ik raad jullie aan om een dergelijk schip in een ander lunapark uit te proberen. De wildwaterrivier was hier wel erg leuk en deze stond hier duidelijk ook vast opgesteld.

Lunapark Cap d'Agde is gelegen in het zuiden van Franrijk. Het park is eigenlijk een kermis die enkele maanden per jaar geopend wordt. Wanneer het park de deuren sluit, na het seizoen, gaan de attracties grotendeels weer weg. In het park stonden tijdens het bezoek van Themeparkfreak Tristan twee achtbanen, al was er nog ééntje volop in opbouw. De wildste achtbaan is Apocalypse. Dit is een baantje van Vekoma met een Corkscrew inversie. De tweede achtbaan kreeg simpelweg de naam Roller Coaster.