Foto’s: Loos Parc

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken samen met Dimitri en Lies naar Loos Parc. Dit is een klein park net over de grens in Frankrijk waar je twee achtbanen kan terugvinden. Als eerste maakten ze een ritje op Requin, een achtbaan met een haai als trein. Vervolgens was Family Ride aan de beurt. Verder heeft het park nog een reuzenrad, een Dombomolen en een paardenbaan. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Loos Parc is een klein pretparkje, dat opgesteld lijkt op een parking. Dit parkje biedt voornamelijk kinderattracties aan, waaronder twee achtbanen. De grootste is Requin, de kleinste heeft de naam Requin. Nieuw voor dit jaar is een vrijevaltorentje.

Eind vorig jaar verraste het kleinschalige familiepretpark Loos Parc, gelegen in het noorden van Frankrijk, vriend en vijand met de bouw van haar tweede achtbaan. Het gaat hier om een Shark Trip van de Turkse fabrikant Kılıç Lunapark die de naam Requin gekregen heeft. Het is een kinderachtbaan met een dubbele helix. De andere achtbaan van het park opende in 2018 en heeft de naam Family Ride. Dit is een Go-Gator gebouwd door de Turkse fabrikant DAL Amusement Rides.

Themeparkfreaks Bob, Benjamin en Tim trokken onlangs naar het kleine pretparkje Loos Parc. Dit parkje is gelegen op een zeer bescheiden oppervlakte, maar verbaasde ons dit najaar door een twee achtbaan te openen. Uiteraard wilden we deze credit zo snel mogelijk toevoegen aan ons lijstje.

Onlangs bezochten we het jonge pretparkje Loos park tijdens een tripje langsheen meerdere Franse parkjes. Loos Parc opende haar deuren op 14 juli 2018, de Franse nationale feestdag. Het pretpark heeft attracties zoals een reuzenrad, een racewagencircuit, vliegende stoelen, een gemotoriseerd paardenparcours, vliegtuigjes, een kinder-karting enzoverder. Maar de belangrijkste attractie voor de achtbaanfans is uiteraard de achtbaan. Het gaat om de Family Ride, een Dragon Coaster van DAL Amusement Rides Company. De achtbaan is een powered coaster en heeft de vorm van een ovaal. Tijdens de rit maak je talloze rondjes zowel voorwaarts, als achterwaarts.