Foto’s Le Fleury

Themeparkfreaks Gregory en Hannelore trokken samen met Dimitri en Lies naar het Franse park Le Fleury. Sinds dit jaar kan je er namelijk een ritje maken op Rhaegal, een achtbaan die eerder zijn rondjes reed in Schotland. Daarnaast heeft Le Fleury nog 2 andere achtbanen, namelijk Aircraft en Bayou Express. Het park is verder opgevuld met kinderattracties en een kleinere sledgehammer. Gregory nam enkele leuke foto’s.

Le Fleury is een familiepretpark in het Noorden van Frankrijk. Het parkje bestaat al sinds 1996, maar werd pas publiek toegankelijk in 2011 toen het werd overgenomen door de huidige eigenaars. Het park kwam op de radar van rollercoaster fans toen het in 2016 haar eerste achtbaan opende met Imoogi, een rollercoaster met de zyklon lay-out. In 2017 volgende al meteen een nieuwe achtbaan met Aircraft en in 2020 opende Bayou Express die voorheen haar rondjes draaide in het Deense Tivoli Gardens als Karavanen. Beide achtbanen zijn gemaakt voor de kleinste onder ons. Maar Le Fleury kende veel problemen met haar eerste en grootste achtbaan. Imoogi was namelijk geen nieuwe baan meer bij de aankoop en stond meer stil dan dat deze operationeel was. Daarom sloot het park de achtbaan definitief op het einde van het seizoen in 2021 en werd de achtbaan vervangen door een nieuwe grote familieachtbaan. Dit werd Rhaegal, een rollercoaster gebouwd door het Italiaanse I.E. Park en voor de kenners van het model JR 30 reden genoeg dus voor mij, om na mijn bezoek in 2017, opnieuw naar het park te trekken. Rhaegal en Le Fleury verrasten me op elk vlak. Het park lag er vele malen mooier bij dan in 2017. Het volledig gebied rond de nieuwe achtbaan had thematisering gekregen op een eenvoudige manier, maar best leuk uitgewerkt voor een kleinschalig parkje, dat daarvoor nog niet aan thematisering deed. Dikke pluspunten dus! Ook de baan zelf verraste me heel erg aangenaam, met een pittige familierit en een soepel baanverloop.

Themeparkfreaks Bob en Levi trokken onlangs naar het bescheiden Franse pretpark Le Fleury. Dit park opende namelijk haar nieuwe achtbaan Rhaegal, waarin de heren de eerste ritjes mochten meepikken. Behalve deze achtbaan heeft het park nog een Zierer Tivoli baantje met de naam Bayou Express en de kinderachtbaan Aircraft in de aanbieding. Verder werkte het park al enkele jaren aan meer aankleding in het park. Zo kan je er nu een gezellige Viking zone vinden, met een kleine Frisbee attractie die volledig overkop gaat en een groot schommelschip. Voor de rest is het park voornamelijk gevuld met kinderattracties.

Op het einde van de zomervakantie besloten enkele Themeparkfreaks een bezoekje te brengen aan het Franse pretpark Le Fleury. Dimitri, Lies, Hannelore en Gregory waren er op achtbaanjacht doordat het park 2 van de 3 achtbanen te koop heeft gezet. Het park telt nu in zijn huidige vorm 3 achtbanen en een heleboel attracties gericht op kinderen. Verder heeft het park een klein buitenzwembad en een mini sledgehammer in de vorm van de hamer van Thor. Deze gaat zelfs overkop. Gregory bracht enkele mooie foto’s mee.

Onlangs bezochten Themeparkfreaks Bob en Maarten het Franse pretpark Le Fleury. Dit bescheiden parkje investeerde de laatste jaren heel wat in nieuwe attracties en ook heel wat in aankleding. Dit jaar opende het park met Bayou Express een nieuwe achtbaan, die afkomstig is uit het Deense Tivoli Gardens. Een reden voor ons om het park opnieuw een bezoekje te brengen.

Het Franse parkje Le Fleury opende dit jaar de vrijevaltoren L’Épée d'Odin en de schommelboot Drakkar, reden genoeg voor Themeparkfreaks Michael en Greet om het park een bezoek te brengen. Het park heeft een mooi aanbod aan kinderattracties, die voornamelijk in het teken staan van de parkmascotte. Deze mascotte is een konijntje genaamd Fleury. Maar voor de credithunters biedt dit park ook twee achtbanen aan, de kleinere achtbaan Aircraft, gebouwd door SBF Visa Group en de grotere Zyklon achtbaan Imoogi, gebouwd door Pinfari.

Onlangs bezochten we het Franse park Le Fleury. Dit park ontdekten we vorig jaar, omdat het haar eerste achtbaan Imoochi opende. Dit jaar opende het park haar tweede achtbaan met Aircraft. We beleefden een super gezellige dag in het bescheiden maar charmante park, dat volledig in het groen ligt.