Foto’s: Landerlebnis

LandErlebnis is een atypisch pretpark gelegen in Duitsland. Je betreedt hier een boerderij die op haar erf de nodige attracties aanbiedt vooral voor jonge bezoekers. Het park wordt uitgebaat door de familie Janßen, die ook over de Duitse kermissen reist. In het park vindt je kleinere draaimolentjes, een tractorbaan, een grote glijbaan, een mini-sprookjesbos en wat het park voor interessant maakte, een Big Apple achtbaan, die de naam Willi Der Wurm draagt.

De familie Janßen uit Duitsland is al jaar en dag gekend op de Duitse kermissen met onder andere de achtbaan Crazy Mouse en sinds kort ook de familieachtbaan Emil der Wurm. Maar in 2016 opende de familie het pretpark LandErlebnis Janßen in de Duitse deelstaat Nedersaksen waar naast attracties en enkele dieren je ook lokale landbouwproducten kan kopen. In 2020 opende er een achtbaan met Willi der Wurm, een Big Apple achtbaan gebouwd door het Turkse bedrijf Güven Amusement Rides.

Landerlebnis is een nieuwe en bijzondere daguitstap voor jong en oud in het Duitse Ammerland. Deze avonturenboerderij wordt uitgebaat door een familie. De idyllische binnenplaats nodigt uit om er te spelen, te knutselen en lekker te eten of te drinken op het grote terras. Er is een tractorbaan, een grote glijbaan, een mini-sprookjesbos, een enorm springkussen, een waterspeeltuin en een schuur die ondersteboven staat. Het park herbergt zelfs met Willi der Wurm ook een achtbaan. Uiteraard zijn er ook veel typische boerderijdieren aanwezig, zoals minivarkens, kippen, ganzen, ezels en geiten.