Foto’s: La Récré des 3 Curés

La Récré des 3 Curés is onder de pretparkfans ook wel gekend als het tweede Bobbejaanland pretpark. Het Franse pretpark kocht doorheen de loop der jaren immers heel wat attracties over van het Belgische pretpark. Zo kan je hier de onder andere de Bobby Drop, Mambo en Fly Away terugvinden, die alleen in Bobbejaanland gestaan hebben. Terwijl Jos erg blij was met het weerzien van de Fly Away, Lennert het een onaangename eerste kennismaking vond, kwam ik vooral weer te weten waarom ik het absoluut niet erg vond dat die attractie het Belgische park verlaten had. De attractie waar we het meest naar uitkeken was de gloednieuwe achtbaan Vertika, die vorig jaar geopend werd in het park. Het gaat hier om een Euro-Fighter van de Duitse fabrikant Gerstlauer Amusement Rides. Het is een kleine baan van slechts 440 meter, maar de lay-out is zeer leuk en de rit ervaring is zeer goed. Tijdens de rit ga je door 2 inversies en behaal je een snelheid van 80 km/u. Het hoogste punt van 27 meter bereik je na de verticale liftheuvel en hierna volgt een 91° drop.

La Récré des 3 Curés is een Zuid-Frans pretpark dat pretparkfans kennen omwille van de meerdere ex-Bobbejaanland attracties die het park overkocht. Zo vind je hier Bobby Drop, Mambo, Fly Away en andere attracties terug. Toch kwam het park in 2020 vooral in de kijker te staan door de opening van de gloednieuwe achtbaan Vertika, een Euro-Fighter van Gerstlauer.

La Récré des 3 Curés is een Frans pretpark dat in 1989 geopend werd en het ligt in een ver uiteinde van het Franse departement Finistère. Het park is zo‘n 17 hectare groot en heeft ongeveer veertig attracties. Wij kennen het park vooral van de verscheidene attracties dat het wist (en nog steeds weet) over te kopen van ons eigen Bobbejaanland. In 2020 opende het park de sensationele achtbaan Vertika.