Foto’s Kolmården

Tussen Göteborg en Stockholm kan je een schitterend dierenpark terugvinden nl. Kolmården. Hier kan je onder andere beren, dolfijnen, zeehonden, zeeleeuwen, verschillende vogels en nog veel meer in een prachtige setting bewonderen. Kolmården is echter ook gekend omwille van een RMC baan die het park een paar jaar geleden daar bouwde: Wildfire. Deze coaster baant zich met verschillende inversies een baan door het landschap waardoor deze baan een hoge herhalingswaarde heeft. Vergeet zeker ook niet de Safari kabelbaan te doen, op deze manier kan je niet enkel de dieren op een zeer originele manier bezichtigen, je kan tegelijk ook genieten van de schitteren de natuur die de omgeving daar te bieden heeft.

Kolmården is een gigantische dierentuin in het Zweedse Norrköping en bevat ook verschillende pretparkattracties waaronder 3 achtbanen. In 2016 werd het dierenpark wereldberoemd met de opening van de houten achtbaan Wildfire. Een rollercoaster van wereldformaat in een prachtige setting. Wildfire is gebouwd door de Amerikaanse fabrikant Rocky Mountain Construction en bevat 3 inversies. Tijdens de rit van 1265 meter worden er snelheden behaalt tot 115 km/u. De rollercoaster is 56 meter hoog. Naast Wildfire is de kabellift een must-do-attractie in Kolmården. Deze neemt je mee over een zeer lang parcours over verschillende dierenverblijven die enkel te zien zijn via dit transport middel. De toer met de kabellift duurt maar liefst 35 minuten en het levert voortdurend adembenemende moment op. Het dierenpark is in handen van de pretparkengroep Parks and Resorts Scandinavia en is volledige gelegen in de natuur.

Wie aan het Zweedse park Kolmården denkt, denkt ongetwijfeld meteen aan de houten achtbaan Wildfire. Deze spectaculaire coaster werd gebouwd door het Amerikaanse bedrijf Rocky Mountain Construction en neemt je tijdens de rit mee doorheen drie inversies. Ook voor de jongere bezoekers heeft het park de nodige attracties, waaronder de twee familie-achtbanen Delfinexpressen en Godiståget. Maar dit park is in de eerste plaats ook een zeer grote dierentuin, waarbij je meerdere verblijven pas kan ontdekken wanneer je plaatsneemt in de kabelbaan. 600 dieren kan je ontdekken in het park.

In de stad Kolmården bevind zich een dierentuin, maar niet zo maar eentje! Dit zeer uitgestrekte park bied meer dan 600 dieren aan in hun aanbod en alsof dit niet genoeg was zijn er hier ook wat attracties te vinden. Ook hier willen ze niet onderdoen en hebben ze de stap gewaagd om Europa’s eerste RMC coaster neer te zetten, genaamd Wildfire. Geniet mee van Themeparkfreak Dimitri zijn dagje in deze dierentuin!

Op 1 september 2017 gingen Benjamin en Frederik alvast niet opnieuw achter de schoolbanken zitten, maar ze gingen wel een weekendje naar Zweden om daar het dierenpark Kolmården te bezoeken. Kolmården is niet de eerste de beste dierentuin. Dit park is minstens 150 hectare groot en biedt onderdak voor meer dan zeshonderd dieren. Het park telt eveneens ook enkele attracties, waaronder drie achtbanen. Eén van deze drie achtbanen heet Wildfire. Deze achtbaan is momenteel de enige achtbaan van de prestigieuze Amerikaanse constructeur Rocky Mountain Construction (RMC). Deze baan heeft in het verleden al vele moeilijkheden gekend, maar voortaan is 'hij gewoon open voor het publiek.

Kolmården begon als zoo en is gelegen in het gelijknamige berggebied in Zweden. Het park biedt ondertussen heel wat attracties aan voor jong en oud, maar kwam pas echt in de kijker te staan toen men de bouw aankondigde van een gigantische houten achtbaan. Wildfire werd een houten achtbaan van de Amerikaanse bouwer RMC. Het was dan ook deze achtbaan waar Themeparkfreak Dries het meest naar uit keek tijdens zijn trip. De houten achtbaan is een van de hoogste houten achtbanen ter wereld en gaat maar liefst driemaal overkop.