Foto’s Kermissen Verenigd Koninkrijk

De Nottingham Goose Fair is een van de grootste kermissen in het Verenigd Koninkrijk en vindt traditioneel plaats eind september begin oktober. Dit jaar was dat van 30 september tot en met 9 oktober, dubbel zo lang dan normaal doordat de vorige twee edities niet hadden kunnen doorgaan vanwege de coronacrisis. De Hull Fair start iets later, maar in sommige jaren overlappen ze 1 gemeenschappelijk weekend en is dit dus een ideale combinatie voor kermisfanaten. Dit jaar stonden er 6 rollercoasters waarvan 2 draaiende wilde muizen, 2 Runaway Train coasters, een Dragon Coaster en een Go-Gator. Een aantal dubbele zaken op dergelijke grote kermissen is in de UK compleet normaal. Hier stonden bijvoorbeeld 2 reuzenraden vlak naast elkaar opgesteld en er staan gemakkelijk 10 Waltzers en Twisters opgesteld. Maar ook heel wat grote thrillrides en familieattracties waren hier terug te vinden.

De Peterborough Bridge Fair is een stuk kleiner dan de Nottingham Goose Fair en de Hull Fair maar in 2018 stonden hier nog 6 achtbanen wat dus best veel is. Helaas stonden er voor ons dit jaar maar 3 exemplaren waarvan we er 2 nog hadden gescoord eerder dit jaar op een andere kermis. De Bridge Fair liep dit jaar van 29 september tot en met 9 oktober. Om het terrein te mogen betreden moet je 1 pond per persoon betalen, maar dit krijg je terug in twee kortingsbonnen van 50 cent. De attracties hadden hier aangename prijzen.

De Hull Fair is een van de grootste kermissen in het Verenigd Koninkrijk en vindt traditioneel begin oktober plaats. Dit jaar was dat van 7 oktober tot en met 15 oktober. De Nottingham Goose Fair start iets eerder, maar in sommige jaren overlappen ze 1 gemeenschappelijk weekend en is dit dus een ideale combinatie voor kermisfanaten. Dit jaar stonden er 8 rollercoasters waarvan 2 wilde muis achtbanen, 3 Runaway Trains, 2 Big Apples en een Single Helix coaster. Na 6 jaar was het voor mij opnieuw een weerzien met de Crash Test die vroeger in Nederland rondreisde en nog steeds Nederlandstalige veiligheidsinstructies bevatte. Technisch gezien was het geen 6 jaar geleden, want in 2019 kwamen we de Crash Test ook al eens tegen in Southport Pleasureland, maar toen was deze nog in aanbouw. Wie dacht dat 2 wilde muizen of 3 Runaway Trains voor 1 kermis veel is, die heeft fout gedacht. Er stonden hier maar liefst 4 reuzenraden opgesteld, ongelooflijk gewoon. En de Waltzer, de populairste attractie in het Verenigd Koninkrijk, die zal hier makkelijk in twintigvoud gestaan hebben, soms zelfs met 2 recht over elkaar. Ook van de Twisters stonden hier makkelijk 15 stuks opgesteld. Maar het is hier niet zoals bij ons dat de attracties bijna leegdraaien, het was hier echt extreem druk en we waren er dan nog wel in de namiddag. Je voelt echt wel dat dit een groot event is waar veel Britten lang naar uitkijken.

The Beach at Bluewater in Dartford was onze laatste stop van de UK-trip. Dit evenement liep dit jaar van 23 juli tot en met 4 september 2022 en net zoals vorig jaar waren hier de Runaway Train en Family Coaster Crazy Clown van de exploitanten familie Manning terug te vinden. Andere attracties waren onder andere een Twister, Enterprise van de Britse fabrikant Tivoli, trampolines, Trip Ride, Afterburner, Waltzer, botsauto’s, glijbaan, spiegelpaleis en Booster.

De Digbeth Fun Fair in Birmingham vond dit jaar plaats van 14 juli tot en met 29 augustus 2022. In tegenstelling tot vorig jaar was er 1 in plaats van 2 achtbanen aanwezig. De achtbaan die er was, was de Wild Mouse van Abie Danter, een wilde muis achtbaan met draaiende karretjes gebouwd door Reverchon. Andere attracties waren hier onder andere springkastelen, Music Express, botsauto’s, Star Shape, Top Spin, Waltzer, starflyer en een Extreme.

Dit jaar vond de Kayes Fun Fair in Smethwick plaats van 22 juli tot en met 31 juli 2022. Hier waren twee achtbanen present van John Woodward met de Dragon en de Runaway Train. Andere attracties waren onder andere botsauto’s, Twister, Danger Zone, Waltzer, Trip Ride, spookhuis, Tagada en springkastelen.

De Children's Fun fair in Bury had geopend moeten zijn tussen 28 juli en 31 juli 2022. Helaas troffen we een gesloten kermis aan terwijl het volgens de affiche die uithing gewoon geopend had moeten zijn. Dat wou dus zeggen dat we geen Dragon Coaster zouden kunnen toevoegen aan onze counter. Voor de rest stonden hier alleen nog enkele half ingepakte kinderattracties.

Calderstones Beach in Liverpool vond dit jaar plaats van 23 juli tot en met 4 september. Voor de achtbaanfanaten was er de Runaway Train van Ponts Amusements die geen Runaway Train is maar wel een vermomde Big Apple. Andere attracties waren onder andere een funhouse, springkastelen en vooral kinderattracties.

De John Collins Fun Fair in Liverpool vond dit jaar plaats van 28 juli tot en met 7 augustus 2022. De achtbaan waarvoor we kwamen was de Crazy Chase van Hackett, maar als verrassing kregen we er ook de Snowman Ride van Holland bij. Verder stond hier onder andere nog een funhouse, springkastelen, glijbaan, draaimolen, Ski Jump, Twister, ballonnenmolen, Trip Ride, Jumper, spookhuis en nog een heleboel andere attracties.

De Summer Fun Fair in Blackburn vond dit jaar plaats van 21 juli tot en met 31 juli 2022. Voor de achtbaanfans was er één rollercoaster aanwezig met de Thunder Mountain van Alan & Jordan Cowie. Naast de achtbaan waren hier verschillende andere attracties terug te vinden zoals een Round Up, botsauto’s, Waltzer, Twister en Tagada. Je betaalt op deze kermis een lage toegangsprijs en vervolgens mag je alle attracties onbeperkt doen.

Come To The Beach is een zomers evenement in Manchester dat draait rond een kermis. Deze was er dit jaar terug te vinden van 23 juli tot en met 4 september 2022. Voor de achtbaanfans waren er twee achtbanen terug te vinden, eentje minder dan vorig jaar. Het gaat daarbij om de wilde muis achtbaan Batman die hiervoor in Fun Land stond en daarvoor in verschillende Zweedse pretparken en op de kermis rondreisde. De andere achtbaan komt eveneens uit Zweden want het gaat hier om de Lilla Bergbanan van Furuvik die er van 2003 tot en met 2019 daar haar rondjes draaide. Voor de rest stonden hier nog verschillende andere vermaak zaken zoals een funhouse, Waltzer, Music Express, Twister, Body Shaker en botsauto’s.

Vlak naast Botton’s Pleasure Beach was er de Vintage Funfair te vinden die zoals de naam al doet vermoeden ons meeneemt naar vroeger. Hier kwamen we met de Crazy Coaster van James Rogers een oude bekende tegen, dit is namelijk de Crazy Coaster van Thoma en Hartmann die naast op de Duitse kermissen ook geregeld in Trampoline Trier terug te vinden was. Vintage Funfair opende op 9 april en duurde tot 25 september.

De Easter Fair in Southampton vindt ieder jaar plaats in april. In 2019 ging deze door van 18 tot en met 28 april. Er waren verschillende attracties aanwezig, waaronder de Runaway Train van Richard Castle. Dit is een familieachtbaan en meteen ook de reden waarvoor we naar deze kermis kwamen.

The Spring Festival vindt plaats in Hendon, een buitenwijk van London. De kermis vond in 2019 plaats van 5 april tot en met 9 juni. Tijdens ons bezoek stond daar 1 rollercoaster, de Racing Coaster van Joseph Manning die ook vaak terug te vinden is op Winterwonderland in London.

Funderworld is een grote kermis die doorheen het Verenigd Koninkrijk reist. Het bijzondere aan deze kermis is dat bezoekers er, net zoals bij een doorsnee pretpark, een vaste toegangsprijs betalen en daarna de hele dag ongelimiteerd kunnen genieten van de attracties. Tijdens ons bezoek maakten we ritjes op drie achtbanen van de kermisexploitant Darren Matthews. Het gaat over een Go Gator, de Crazy Mouse en de Caterpillar Family Roller Coaster.

De Fun Fair van Victoria Park vindt plaats in Smethwick, een buitenwijk van Birmingham. De kermis vond in 2019 plaats van 14 april tot en met 28 april. Tijdens ons bezoek waren er 2 rollercoasters present. De Dragon van Ryan James Bradley en de Ruaway Train van Liam Edwards.

De Bank Holiday Fun Fair vindt plaats in Blackheath, een buitenwijk van London. De kermis van 2019 ging door van 4 april tot en met 22 april. Tijdens ons bezoek waren er 3 rollercoasters present. De Dreamy Dragon van Narvenka Noyce, de Family Coaster van Swaley Manning en de Runaway Train van George Freeman & Grace Castle.

Themeparkfreaks Timothy & Jonathan trokken onlangs naar de geweldige metropoolstad Londen. Hier gingen ze een kijkje nemen op Winter Wonderland, een gigantische kermis in het hartje van de stad, om precies te zijn in het bekende Hyde Park. De absolute topper van deze jaarlijkse kermis was ongetwijfeld Olympia Looping, die voor de gelegendheid was omgedoopt tot Münich Looping. Deze gaat maar liefst 5 keer overkop. De echte achtbaanliefhebber kan naast deze topbaan zich ook vermaken op andere exemplaren zoals Wild Mouse XXL, Ice Mountain of één van de andere achtbanen op het terrein. Absoluut de moeite was ook de vrij recente en gigantische attractie genaamd “Dr. Archibald, Master of Time”. Deze combinatie van walk-trough adventure, rondrit en VR beleving is zeker een bezoekje waard. Niet enkel thrillseekers vinden op Winter Wonderland hun gading, er zijn ook heel wat kinder- en familiale attracties aanwezig. Voor ieder wat wils dus. Na al het attractiegeweld kan je rustig iets snabbelen aan één van de vele horecapunten of in het grote Bayern Village, waar Duitse feestsfeer troef is.

De kermis van Winter Wonderland vindt elk jaar plaats in Hyde Park, in het hartje van Londen. Het is veel meer dan enkel een kermis in kerstsfeer! Met een grote kerstmarkt erbij, een ijsbaan alsook een beiers bierdorp is er voor elk wat wils! Alle aanwezige attracties worden ondergedompeld in de kerstsfeer. Zo kan je in een kerstbal rond de kerstboom draaien en word onder meer de Fantasy Mouse vanuit Fantasy Island verplaatst en aangepast qua uiterlijk naar Ice Mountain, een heuse indoor wild mouse met vele toegevoegde effecten. Sinds enkele jaren duiken er ook steeds meer Duitse attracties op met onder andere Alpen Hotel en de grootste reizende achtbaan ter wereld, Olympia Looping. Themeparkfreak Dimitri trok naar deze kermis en bracht enkele leuke foto’s mee.

De kermis van Winter Wonderland vindt elk jaar plaats in Hyde Park. Het is een kermis in kerstsfeer. Alle attracties krijgen een kerst kleedje. Zo zijn de paarden in de draaimolen vervangen door rendieren en in de achtbaan is de kerstman aanwezig. De verschillende spookhuizen lijken op Tiroler huizen. Enkele Themeparkfreaks trokken naar deze kermis en brachten leuke foto’s mee.