Foto’s Kermissen Verenigd Koninkrijk

De Easter Fair in Southampton vindt ieder jaar plaats in april. In 2019 ging deze door van 18 tot en met 28 april. Er waren verschillende attracties aanwezig, waaronder de Runaway Train van Richard Castle. Dit is een familieachtbaan en meteen ook de reden waarvoor we naar deze kermis kwamen.

The Spring Festival vindt plaats in Hendon, een buitenwijk van London. De kermis vond in 2019 plaats van 5 april tot en met 9 juni. Tijdens ons bezoek stond daar 1 rollercoaster, de Racing Coaster van Joseph Manning die ook vaak terug te vinden is op Winterwonderland in London.

Funderworld is een grote kermis die doorheen het Verenigd Koninkrijk reist. Het bijzondere aan deze kermis is dat bezoekers er, net zoals bij een doorsnee pretpark, een vaste toegangsprijs betalen en daarna de hele dag ongelimiteerd kunnen genieten van de attracties. Tijdens ons bezoek maakten we ritjes op drie achtbanen van de kermisexploitant Darren Matthews. Het gaat over een Go Gator, de Crazy Mouse en de Caterpillar Family Roller Coaster.

De Fun Fair van Victoria Park vindt plaats in Smethwick, een buitenwijk van Birmingham. De kermis vond in 2019 plaats van 14 april tot en met 28 april. Tijdens ons bezoek waren er 2 rollercoasters present. De Dragon van Ryan James Bradley en de Ruaway Train van Liam Edwards.

De Bank Holiday Fun Fair vindt plaats in Blackheath, een buitenwijk van London. De kermis van 2019 ging door van 4 april tot en met 22 april. Tijdens ons bezoek waren er 3 rollercoasters present. De Dreamy Dragon van Narvenka Noyce, de Family Coaster van Swaley Manning en de Runaway Train van George Freeman & Grace Castle.

Themeparkfreaks Timothy & Jonathan trokken onlangs naar de geweldige metropoolstad Londen. Hier gingen ze een kijkje nemen op Winter Wonderland, een gigantische kermis in het hartje van de stad, om precies te zijn in het bekende Hyde Park. De absolute topper van deze jaarlijkse kermis was ongetwijfeld Olympia Looping, die voor de gelegendheid was omgedoopt tot Münich Looping. Deze gaat maar liefst 5 keer overkop. De echte achtbaanliefhebber kan naast deze topbaan zich ook vermaken op andere exemplaren zoals Wild Mouse XXL, Ice Mountain of één van de andere achtbanen op het terrein. Absoluut de moeite was ook de vrij recente en gigantische attractie genaamd “Dr. Archibald, Master of Time”. Deze combinatie van walk-trough adventure, rondrit en VR beleving is zeker een bezoekje waard. Niet enkel thrillseekers vinden op Winter Wonderland hun gading, er zijn ook heel wat kinder- en familiale attracties aanwezig. Voor ieder wat wils dus. Na al het attractiegeweld kan je rustig iets snabbelen aan één van de vele horecapunten of in het grote Bayern Village, waar Duitse feestsfeer troef is.

De kermis van Winter Wonderland vindt elk jaar plaats in Hyde Park, in het hartje van Londen. Het is veel meer dan enkel een kermis in kerstsfeer! Met een grote kerstmarkt erbij, een ijsbaan alsook een beiers bierdorp is er voor elk wat wils! Alle aanwezige attracties worden ondergedompeld in de kerstsfeer. Zo kan je in een kerstbal rond de kerstboom draaien en word onder meer de Fantasy Mouse vanuit Fantasy Island verplaatst en aangepast qua uiterlijk naar Ice Mountain, een heuse indoor wild mouse met vele toegevoegde effecten. Sinds enkele jaren duiken er ook steeds meer Duitse attracties op met onder andere Alpen Hotel en de grootste reizende achtbaan ter wereld, Olympia Looping. Themeparkfreak Dimitri trok naar deze kermis en bracht enkele leuke foto’s mee.

De kermis van Winter Wonderland vindt elk jaar plaats in Hyde Park. Het is een kermis in kerstsfeer. Alle attracties krijgen een kerst kleedje. Zo zijn de paarden in de draaimolen vervangen door rendieren en in de achtbaan is de kerstman aanwezig. De verschillende spookhuizen lijken op Tiroler huizen. Enkele Themeparkfreaks trokken naar deze kermis en brachten leuke foto’s mee.