Foto’s Heide Park

  • Heide Park

De coronamaatregelen werden in juni opnieuw versoepeld en we mochten weer de grenzen oversteken om daguitstapjes in de buurlanden te maken. Themeparkfreak Benjamin kwam dan ook zo snel mogelijk uit zijn kot om het Duitse Heide-Park te bezoeken. Heide-Park Resort is een attractiepark, gelegen bij Soltau in het Duitse Nedersaksen. Er zijn maar liefst negen achtbanen terug te vinden in het park. De meest opmerkelijke zijn Krake, Flug der Dämonen en de vernieuwde Colossos - Kampf der Giganten. Mondmaskers waren verplicht in de wachtrijen en zelfs in de attracties. Op onderstaande foto’s kan je zien hoe het eruitziet.

Themeparkfreaks Greet en Michael maakten in september een reis doorheen Duitsland en Nederland en brachten hierbij een bezoek aan Heide-Park. Dit Duitse attractiepark is te vinden in Soltau en is onderdeel van de Merlin Entertainments Group. Dit jaar heropende het park zijn houten achtbaan onder de naam Colosso – Kampf der Giganten, maar daarnaast heeft het park nog heel wat andere zaken te bieden. Zo vind je er nog 8 andere achtbanen en zijn er ook themazones rond “Peppa Pig” en “Hoe tem je een draak”.

In augustus trok Themeparkfreak Tristan samen met Han naar het Duitse Heide Park. Dit park biedt plaats aan heel wat stevige achtbanen, zoals de gelanceerde achtbaan Dessert Race, de Wing Coaster flug Der Daemonen en de Dive Coaster Krake. Het park biedt ook enkele klassiekers aan zoals de SLC achtbaan Limit, Bobsleebaan Schweizer Bob en de powered coaster Gletscherblitz. Voor de kids opende in het park de laatste jaren een “Hoe Tem Je een draak” zone en een “Peppa Pig “zone. Jammer genoeg is de houten achtbaan Colossos al geruime tijd gesloten, maar sinds enkele weken wordt hieraan deftig gewerkt en zal deze gigant volgend jaar weer openen.

Heide Park is een onderdeel van de Merlin groep, die bekend staat omwille van de investeringen in grote attracties. Themeparkfreak Dries trok naar het park, waar Collossos de ongetwijfelde blikvanger is, jammer genoeg staat deze achtbaan al een tijdje stil in afwachting van een grootse renovatie. Maar geen nood, aan achtbanen geen gebrek in dit park. Zo heb je Krake, een Dive Coaster van B&M en Flug der Dämonen, een Wing Coaster van dezelfde bouwer. Voor de Launch Coaster Dessert Race werd dan weer beroep gedaan op Intamin. Ook de waterattractie Mountain Rafting is een absolute aanrader.

Heide Park ligt in het Duitse Soltau. Dit park is gekend bij het publiek en menig achtbaanliefhebber omwille van de grote, intense achtbanen als Krake, een dive coaster van B&M, Flug Der Daemonen een wingcoaster van B&M en Colossos, een houten achtbaan van Intamin, die tevens de hoogste ter wereld is. Verder vind men in dit park een mooie mix aan attracties voor jong en oud. Themeparkfreak Dries trok naar het park en bracht leuke foto’s mee.

Heide Park pakte dit jaar uit met flug Der Daemonen, een zogenaamde wingrider van B&M, reden te meer dus dat de Themeparfreaks richting dit park reden. Het park heeft een indrukwekkende collectie achtbaanstaal staan, maar niet enkel staal, met Collossos hebben ze ook een van de snelste en hoogste houten achtbanen. ook de thrillseekers komen meer dan aan hun trekken in dit park.

Heide-Park is een attractiepark, gelegen bij Soltau in het Duitse Nedersaksen. Het is qua oppervlakte het tweede grootste pretpark van Duitsland. Heide Park is door het gevarieerde aanbod van attracties geschikt voor de hele familie. Het pretpark is opgedeeld in vier themagebieden met de spannende namen Wild Wild West, Bucht der Piraten, Transsilvanien en Land der Vergessenen.