Foto’s Hansa-Park

Hansa-Park, gelegen in het Duitse Sierksdorf, werd geopend als het eerste Duitse Legoland. Ondertussen is hier niets meer van te zien en heeft het park een eigen stijl die bij veel fans in de smaak valt. We vinden er onder andere 7 achtbanen terug waarvan “Fluch von Novgorod” en “Der Schwur des Kärnan” het meest in het oog springen, maar ook de Schwarzkopf achtbaan “Nessie” mag je niet overslaan. Dit jaar pakte het park uit met “Highlander”, de hoogste gyro-drop toren ter wereld. Themeparkfreaks Greet en Michael brachten in september voor het eerst een bezoek aan dit park en brachten onderstaande foto’s mee.

Themeparkfreak Tristan trok samen met zijn vriendin Han naar het Duitse Hansa-Park, een park waar theming enorm belangrijk is. Onder de topattracties bevinden zich ongetwijfeld de achtbaan Schwur Des Karnan en de Eurofighter achtbaan Fluch Von Novgorod. Ook de klassieke Schwarzkopf achtbaan Nessie blijft een must-do in het park. Wie volgend jaar het park bezoekt zal kunnen plaatsnemen in de hoogste Gyro Drop toren ter wereld, genaamd Highlander, die gebouwd zal worden in de helix van deze klassieker.

Hansa Park is al veertig jaar lang een pretpark in Noord-Duitsland. Het park kent een gezonde mix tussen wilde en minder wilde attracties, maar het kent eveneens een zeer interessante mix tussen moderne en klassieke attracties. Het attractiepark heeft zelfs de oudste log flume van Duitsland. Van bombastische torens en leuke thematisering is Hansa-Park eveneens niet vies. Denk maar aan de achtbaan Karnan, die hoog boven het park uittorent. Deze kanjer neemt je mee voor een verticale drop en heel wat inversies. Dit jaar opende het park nog twee nieuwe attracties met de Sky Fly attractie Karnapulten en de kleine achtbaan Der kleine Tsar. Themeparkfreak Benjamin bezocht het park en keek voor ons eens door de lens.

Themeparkfreak Benny bezocht samen met de Rollercoasterfriends het Duitse Hansa-Park. De blikvanger is sinds enkele jaren ongetwijfeld de metershoge toren waarin de achtbaan Karnan vertrekt. Het park was tot laat open, waardoor hij ook in het donker kon genieten van andere achtbanen als Flug Von Novgorod, Die Schlange von Midgard en de klassieke Nessie.

Themeparkfreak Dries bezocht het Duitse Hansa-Park. Wat ooit begon als een Lego Park is nu een prachtig gethematiseerd themapark geworden. Dit park investeert de laatste jaren enorm in een uitbreiding van het aanbod, dit jaar opende het park nog een prachtige zweefmolen. Ook de grootste achtbaan van dit park was een enorme investering, maar iedereen is lovend over het resultaat. Schwur des Kärnan is een Infinity Coaster gebouwd door Gerstlauer, een fabrikant die ook al instond voor de Eurofighter achtbaan Fluch von Novgorod in het park.

Hansa-Park is gelegen te Siersdorf in Noord-Duitsland. De Themeparkfreaks trokken naar het park om de onlangs geopende achtbaan Kärnan uit te testen in een ERT waar ze nog steeds van nagenieten. Hansa-Park stopt in de nieuwe attracties heel wat theming en een prachtig achtergrondverhaal. Denk maar aan de familieachtbaan Die Schlange Von Midgard, Fluch Von Novgorod en de onlangs geopende Der Schwur Des Kärnan.

Themeparkfreak Dries bezocht onlangs Hansa-Park, een park dat ooit begon als een Lego Park, maar daar is nu niet veel meer van te merken. In het park staan enkele topachtbanen, Flug Von Novgrorod, een Eurofighter achtbaan, gebouwd door Gerstlauer, Die Slange Von Midghard, maar de blikvanger is ongetwijfeld Schwur Der Karnan, een mega achtbaan die dit jaar opende. Dries vermaakte zich ongelooflijk in het park en maakte heel wat leuke foto’s.

Hansa Park is een oergezellig Duits park. Het park biedt een leuke diversiteit aan achtbanen aan. Nessie is er zo eentje van, dit pareltje werd nog gebouwd door de fantastische Schwarzkopf. Fluch Von Novgorod is dan weer een baantje uit de stal van Gerstlauer, dit baantje bied met zijn aankleding en thema een super ervaring aan.