Foto’s Gaia Zoo

Themeparkfreak Tristen en zijn vriendin Han bezochten onlangs de Nederlandse dierentuin GaiaZOO, gelegen in Kerkrade. Het park is de thuishaven van heel wat diersoorten waaronder een gigantische groep flamingo’s. Het park heeft een oppervlakte van 25 hectare waar behalve de flamingo’s ook dieren als leeuwen, tijgers, jachtluipaarden, giraffen en neushoorns te zien zijn. Met de komst van 400 grote flamingo’s, de ingebruikname van de sfeervolle Savanna Lodge, vernieuwde wandelroutes en een nieuwe speeltuin is GaiaZOO het afgelopen jaar flink gegroeid. Dat zorgde afgelopen jaar nog voor een bezoekersrecord.

Themeparkfreak Jonathan bezocht onlangs de Nederlandse dierentuin Gaia Zoo, gelegen in Kerkrade. Dit dierenpark heeft een grootte van ongeveer 25 hectare en huisvest een honderdtal dierensoorten. Deze gaan van de meest bekende dieren, die men in veel parken tegenkomt zoals de leeuwen, tijgers, jachtluipaarden, giraffen en neushoorns. Maar ook enkele dieren die men niet snel in een zoo aantreft zoals de boshonden, veelvraat en grootoorvos.

GaiaZoo is een dierenpark gelegen te Kerkrade in de Nederlandse provincie Limburg. GaiaZoo openende in 2005 op een 25 hectare groot domein, tot 2010 ging het park als GaiaPark door het leven. Het park werd vernoemd naar de Godin der aarde, Gaia. In deze dierentuin leven ongeveer een honderdtal diersoorten. Deze gaan van de meest bekende dieren, die men in veel parken tegenkomt zoals de leeuwen, tijgers, jachtluipaarden, giraffen en neushoorns. Maar ook enkele dieren die men niet snel in een zoo aantreft zoals de boshonden, veelvraat en grootoorvos. Sinds 2009 beschikt GaiaZoo over een binnenspeeltuin met de naam DinoDome. Hier kunnen de kleinsten zich uitleven op enkele speeltuigen, een klimparcours en draaimolen. De Themeparkfreaks trokken naar deze charmante zoo en brachten heel wat foto’s mee.