Foto’s Freizeitpark Plohn

Het is september wanneer Themeparkfreaks Hannelore en Gregory besluiten om Freizeitpark Plohn te bezoeken. Freizeitpark Plohn is een pretpark in Duitsland met enkele verborgen pareltjes in pretparkland. Als eerste hebben ze een met El Toro een hele goede houten achtbaan staan. Dynamite, de enige achtbaan van het park die overkop gaat, is dan weer een achtbaan voor mensen die het graag wat extremer hebben. Het park heeft ook een indoor powered coaster die prachtig gethematiseerd is en alsof dat nog niet genoeg is zijn er nog drie achtbanen die gericht zijn op families met kinderen. Uiteraard vind je er ook nog enkele waterattracties en flatrides. Als laatste beeldt het park ook een heleboel sprookjes uit. Gregory nam enkele foto’s in dit Duitse park.

Freizeitpark Plohn is een middelgroot pretpark in het oosten van Duitsland en een van de grootste pretparken in de regio. Sinds mijn bezoek in 2015 waren er alweer twee nieuwe achtbanen geopend, dus was het hoogtijd om hier nog eens langs te komen. De blikvanger van het park is de nieuwe achtbaan Dynamite, een BigDipper coaster van de Duitse fabrikant Mack Rides. Deze heeft een hoogte van 44 meter, behaalt een snelheid van 100 km/u en bevat drie inversies. Een ideale achtbaan voor een parkje van deze grote! Een andere bekende achtbaan is El Toro, een familie houten achtbaan uit 2009 die gebouwd werd door Great Coasters International. Deze is 24,5 meter hoog en behaalt een snelheid van 73,4 km/u. Ook de indoor achtbaan / dark ride Miniwah, mag je niet overslaan. Deze aangedreven achtbaan werd gebouwd door Mack Rides in 2015 en is erg mooi aangekleed.

Onlangs trokken de Themeparkfreaks naar Lengenfeld, waar ze een bezoekje brachten aan Freizeitpark Plohn. Het park is ooit begonnen als een sprookjesbos, maar begon vanaf 1999 ook attracties bij te plaatsen. Blikvangers van het park zijn vooral de houten achtbaan El Toro en de Big Dipper genaamd Dynamite die men dit jaar opende. Ook de indoorachtbaan Miniwah is een unieke beleving die je zeker niet mag overslaan tijdens een bezoek aan het park.

In het oosten van Duitsland, niet ver van de Tsjechische grens, kan je het immer gezellige pretpark Freizeitpark Plohn bezoeken. Dit park is onder andere gekend omwille van zijn houten coaster El Toro die voor velen als een van de beste houten coasters van Europa door het leven gaat. Sinds kort kan je ook de nieuwe coaster Dynamite, een Big Dipper van Mack, zoals je Lost Gravity in Walibi Holland hebt, in Plohn ontdekken. Ondanks het feit dat de tracklengte iets korter is dan deze van zijn broertje in Nederland, biedt deze Duitse variant een veel intensere en soepelere rit, waardoor de herhalingswaarde erg hoog ligt. Vergeet ook de darkride Miniwah niet, deze powered coaster brengt je doorheen enkele scènes in een Westernlandschap. Telkens opnieuw ontdek je iets nieuws! Voor de kleinsten staat er onder andere een kiddie coaster ter beschikking en een bezoek aan het uitgebreide sprookjesbos. Laat dit park zeker niet links liggen wanneer je bijvoorbeeld met de wagen op vakantie gaat naar Tsjechië, een ideale tussenstop!

Freitzeitpark Plohn, gelegen in Oost-Duitsland, heeft sinds jaren een geweldige houten achtbaan staan en voegde aan haar aanbod nog een indoor achtbaan toe die we moesten beleefd hebben. Daarom trokken enkele Themeparkfreaks naar het park. Met El Toro heeft het park een houten achtbaan die de grootste aantrekkingskracht blijft in dit park. Maar met Miniwah, een indoor Powered Coaster van Mack met groot darkride gehalte kwam er een pareltje bij. Verder biedt het park een enorm groot sprookjesbos aan. Wie van waterattracties houdt, zal zeker de log flume waarderen. We bereden uiteraard ook de nieuwste achtbaan van het park: Drachenwirbel, een bescheiden Spinning Coaster. Tijdens ons bezoek vond een midzomeravond plaats. Op deze dag bleef het park geopend tot 22 uur en was er een heleboel animatie voorzien. De dag werd afgesloten met een multimedia spektakel met lasers, vuur en vuurwerk.

Bij zijn bezoekje aan Freizeitpark Plohn kon Themeparkfreak Dries de volledig vernieuwde ingang ontdekken. In het park is de bekendste achtbaan ongetwijfeld de houten achtbaan El Toro, welke gebouwd werd door GCI. Het park straalt een zeer familiale sfeer uit en investeerde sterk in de indoor achtbaan Miniwah, een Powered Coaster van Mack Rides die enorm veel aankleding kreeg.

Freizeitpark Plohn is geopend in 1996 en telt vijf achtbanen waarvan één houten achtbaan. De houten achtbaan heeft de naam El Toro en is meteen ook het uithangbord van het park. Deze familie houten achtbaan geeft een leuke rit weg en is gebouwd door Great Coasters International. Miniwah is een indoor aangedreven achtbaan die in 2015 gebouwd werd door Mack Rides. Het eerste rondje op het 263,3 meter lange parcours wordt eerst traag afgelegd, hierdoor ontstaat er een soort van darkride attractie. Het tweede en het derde ritje worden tegen volle snelheid genomen. De Silver Mine is een oude Zierer achtbaan uit 1974 die nog in verschillende andere pretparken stond, waaronder Avonturenpark Hellendoorn. De achtbaan werd ondertussen afgebroken om plaats te maken voor een grote nieuwe achtbaan die in 2019 zal openen in het pretpark. Ohja, nog een belangrijk detail… In Freizeitpark Plohn konden wij bij ons bezoekje niet met een bankkaart betalen. We konden alleen maar contant betalen. Aangezien we juist van Tsjechië kwamen, en zo goed als geen euro’s meer op zak hadden, was dit een vrij dramatisch probleem. Tijdens de lunch werd het uitkijken naar de goedkoopste gerechtjes…

Freitzeitpark Plohn is gelegen in het Noorden van Duitsland. Het park ligt misschien niet bij de deur maar is bij ons bekend geworden door de bouw van de houten achtbaan El Toro, die volgens de fans één van de beste in Europa is. In 2015 opende het park nog een nieuwe indoorachtbaan met Miniwah und das Geheimnis von Gold Creek City. Dit park heeft natuurlijk veel meer te bieden dan deze twee achtbanen, zo vind je er een super mooie spinning rapid en een leuke boomstamattractie. Verder kan je ook een grote wandeling maken door het uitgestrekte sprookjesbos

Freizeitpark Plohn is een zeer gezellig park gelegen in Oost Duitsland, dat onder de echte Themeparkfreaks bekend is omwille van El Toro, een van de beste houten coasters van Europa. Het park heeft echt voor ieder wat wils, van stevige attracties tot rustige familieattracties. En alsof dat nog niet genoeg is, vind je er ook een groot sprookjesbos terug genaamd, Reise durch Grimms Märchenwelt.