Foto’s: Parc Festyland

  • Festyland

Parc Festyland is een relatief klein themapark, gelegen binnen de ring van de Franse stad Caen. Het thema van Parc Festyland is het jaar 1066. Als familie- en themapark concentreert het zich op de architectuur en persoonlijkheden van die tijd. Voor een bepaalde zone in het park werd er echter als thema gekozen voor het prehistorische tijdperk, in plaats van het jaar 1066. Het prehistorische gebied omvat levensgrote modellen van dinosaurussen en een touwbrug die over een meer gaat. In het park zijn er twee achtbanen van de Franse bouwer Soquet terug te vinden.

Ook Festyland kreeg afgelopen zomer een bezoekje van Themeparkfreak Dries. Dit park draagt theming hoog in het vaandel, waardoor het een zeer charmante uitstraling heeft. Het park telt 2 achtbanen, namelijk 1066 en Drakkar Express. Beide attracties zijn afkomstig van de Franse bouwer Soquet. In het park kan je ook enkele thrills vinden in de vorm van een Disk’O Coaster, Frisbee en Airrace.

De Themeparkfreaks trokken naar het Franse Parc Festyland. Dit charmante parkje is gelegen in de toeristische streek Normandië. Het park telt 2 achtbanen, namelijk 1066 en Drakkar Express. Beide attracties zijn afkomstig van de Franse bouwer Soquet. Met zijn prachtig gethematiseerde station en lifthill is 1066 ongetwijfeld de blikvanger van dit park. Maak op deze attractie een duik doorheen de Middeleeuwen. Drakkar Express bevindt zich dan weer in Viking thema gedeelte. In deze zone opende dit jaar nog een nieuwe Thrill ride genaamd Miollynr, een Air Racer. Thrill vind je ook op Eretic, een Frisbee attractie. Ben je meer fan van waterattracties, check dan zeker eens de attractie Kaskade. Verder biedt het park heel wat familiale attracties aan zodat het hele gezin kan genieten van een dagje pretparkplezier. Geniet samen met ons mee van de foto’s die Themeparkfreak Timothy ter plaatse maakte.