Foto’s Ferienzentrum Schloss Dankern

Schloss Dankern is een waterburcht in het Duitse Haren. Het slot wordt sinds ongeveer 1970 gebruikt als attractiepark (met bungalowpark). Sinds 2018 herbergt dit Duitse parkje een achtbaan van het Zwitserse merk ABC Rides. Dichter bij huis kunnen we een gelijkaardige achtbaan terugvinden in het Nederlandse BillyBird Park Hemelrijk. Het was niet de eerste keer dat ik dit parkje bezocht. Na twee mislukte pogingen was het al de derde keer dat ik het probeerde om deze achtbaan uit te testen. Maar je weet wat ze zeggen: ‘derde keer goeie keer’. Dat lijkt nog te kloppen ook.

Schloss Dankern is een Duits parkje dat vooral inzet op bungalows en andere verblijfsmogelijkheden, maar om het park interessant te houden werd er geïnvesteerd in een achtbaan. Deze nieuwe attractie heet simpelweg Achterbahn (Duits voor achtbaan) en is gelegen in volledig nieuwe themazone, Burg Arkan. Een handvol Themeparkfreaks bezocht het park op 13 oktober 2018, maar kon helaas de jongste attractie, de Achterbahn, niet uitproberen wegens een technische storing. Schloss Dankern, wij ontmoeten elkaar weer in 2019!

Toen het Duitse park Schloss Dankern haar achtbaan aankondigde, kwam het meteen in de kijker van de pretparkfans. De achtbaan Achterbahn, gebouwd in het gebied Burg Arkan, werd gebouwd door ABC Rides en ziet er werkelijk super uit. Het hele gebied staat vol speeltuigen. Zelfs de kasteeltoren, waarin de achtbaan zich bevindt, is een groot speelparadijs voor de jongsten. We trokken uiteraard ook doorheen de rest van het park, waar we merkten dat dit park heel weerbestendig is door de vele indooractiviteiten.

Op 16 maart opende Burg Arkan in Ferienzentrum Schloss Dankern voor genodigden en pers. Dit is niet alleen de nieuwe en eerste achtbaan voor dit verblijfpark, maar een volledig nieuwe zone in een middeleeuws thema met verschillende speeltoestellen voor kinderen.