Foto’s Fårup Sommerland

Fårup Sommerland verbaasde haar fans met de komst van een nieuwe achtbaan van formaat. Vekoma bouwde hier namelijk Fønix, die de reis naar het park meer dan de moeite waard maakte voor Themeparkfreaks Bob en Tristan. Maar uiteraard kan je in dit park nog meer attracties vinden. Denk maar aan de houten achtbaan Falken, of de gelanceerde achtbaan Lynet. Met Saven, Flagermussen, Mine Expressen en Orkanen biedt het park ook enkele leuke familiale banen aan.

Wie Fårup Sommerland bezoekt zal ongetwijfeld, net als ons, onder de indruk zijn van de gezelligheid die in dit park hangt. Verscholen in de natuur kan je hier heel wat attracties en een waterpark ontdekken. Het pretpark heeft 6 achtbanen waaronder de zeldzame houten achtbaan Falken van de Amerikaanse fabrikant S&S Worldwide. Ook de hangende Vekoma achtbaan is een van de blikvangers, deze maakt zelfs een duik in een tunnel onder water. De spectaculairste achtbaan van het park is zonder twijfel Lynet, een Launch Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer die twee keer overkop gaat. Met Mine Expressen en Pidsvinet heeft het park twee zeer familiale achtbaantjes in huis. En last but not least kon je rondjes draaien in spinning coaster Flagermusen.

Themeparkfreak Tristan en zijn vriendin Han hielden tijdens een trip doorheen Denemarken ook halt bij Farup Sommerland. In dit park vindt je zes achtbanen terug, waaronder de houten achtbaan Falken die gebouwd werd door S&S – Sansei Technologies. Ook met Orkanen haalde het park een toppertje in huis, deze hangende familieachtbaan werd gebouwd door Vekoma en maakt een duik doorheen een tunnel onder het meer. De achtbaan met het hoogste thrillgehalte in het park is ongetwijfeld Lynet, een Launch Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer die twee keer overkop gaat.

Themeparkfreaks trok in 2015 doorheen Denemarken om daar de verschillende pretparken te bezoeken. Fårup Sommerland is een van de belangrijkste pretparken in Denemarken en dus konden we het pretpark niet laten liggen. Bert legde onze trip vast op foto en zorgde voor heel wat leuke foto’s. Het pretpark heeft 6 achtbanen waaronder de zeldzame houten achtbaan Falken van de Amerikaanse fabrikant S&S Worldwide. Falken is een echte familie houten achtbaan. Ooit waren er plannen om de achtbaan uit te breiden op de parking, maar deze plannen zijn helaas nooit uitgevoerd. De bekendste achtbaan van het park is ongetwijfeld de Family Suspended Coaster Orkanen die gebouwd werd door de Nederlandse fabrikant Vekoma. Tijdens de rit hangen de bezoekers onderaan de track met hun voeten los, terwijl de achtbaan tijdens de first drop onder het meer verdwijnt! De spectaculairste achtbaan van het park is zonder twijfel Lynet, een Launch Coaster van de Duitse fabrikant Gerstlauer die twee keer overkop gaat. Een hele fijne gewoonte in dit park is dat bezoekers van thuis barbecuevlees meenemen dat ze dan gratis mogen klaarmaken op de vele barbecuestellen in het pretpark.

Fårup werd in 2012 en in 2013 uitgeroepen tot het beste pretpark van Scandinavië en is een van de grootste toeristische attracties van Denemarken met heel veel geweldige en spetterende activiteiten voor het hele gezin. De bekendste achtbanen uit het park zijn Falken, een houten coaster en Lynnet, een launch coaster.