Foto’s Familypark

Tijdens het weekend van 30 maart openden enkele Themeparkfreaks hun nieuwe pretparkseizoen in het pittoreske en charmante Familypark. Dit Oostenrijkse attractiepark kent vele kinderattracties en een sprookjesbos, maar ook twee uit de kluiten gewassen achtbanen. We spreken hier over een Bobsled Coaster van Gerstlauer en een Youngstar Coaster van Mack Rides. In het park vinden we ook een indrukwekkend gethematiseerde Sky Fly, gethematiseerd naar de ingenieur, artiest en filosoof Leonardo Da Vinci. Ook de jaren erna pakte het park uit met verschillende nieuwe attracties. Nieuw dit jaar is een Kontiki-attractie van de Duitse fabrikant Zierer.

Themeparkfreak Timothy bezocht onlangs het Oostenrijkse Familypark Neusiedlersee. Dit middelgrote pretpark wist hem aardig te verrassen met prachtige themazones (Romeins themagebied, boerderijthema, sprookjeszone,…) en uiteraard leuke attracties. Het park telt 4 achtbanen. Absolute toppers zijn Götterblitz (een Mack Junior Coaster vergelijkbaar met de achtbaan Pegasus uit het Duitse Europa-Park) en Rattenmühle (een Bobsled achtbaan van de bouwer Gerstlauer). Een must-do is uiteraard ook de skyflyer genaamd Leonardos Flugmaschine. Voor de fans van walktrough-attracties zijn er ook heel wat zaken terug te vinden, bijvoorbeeld Drachenhöhle (Drakenhol) of Geisterschloss (Kasteel der geesten). Kinderen kunnen hun hartje ophalen in het sprookjesbos of één van de tientallen kinderattracties. Meer zelfs, de achtbaan Hercules (een Gerstlauer Junior Coaster) is namelijk enkel toegankelijk voor de allerkleinsten, het is een ideale kennismaking voor uw jongste spruit met het begrip “Achtbaan”. Geniet samen met ons mee van de foto’s.

Familypark mag gerust het mooiste pretpark van Oostenrijk genoemd worden. Het parkje is niet mega groot, maar ook zeker niet klein te noemen. Familypark, dat vroeger door het leven ging als Familypark Neusiedlersee, werd bij ons vooral bekend toen het park in 2015 een adembenemende Sky Fly attractie opende van de Duitse fabrikant Gerstlauer dat volledig in het teken stond van Leonardo Da Vinci. Naast de mooie Sky Fly staan er in het park ook drie achtbanen en een butterfly. Helaas valt één van deze achtbanen niet te doen voor volwassenen, omdat wij er helaas onmogelijk inpassen. Zelfs kinderen van tien jaar oud geraken hier al niet meer in. Deze achtbaan is er echt eentje voor de hele kleintjes. Götterblitz is een Youngstar Coaster dat we kennen vanuit Europa-Park, maar deze familie coaster heeft wel een andere lay-out en valt nog steeds te beleven zonder Virtual Reality ervaring. De verrassing van het park was echter wel de Rattenmühle achtbaan. Deze achtbaan is een Bobsled Coaster met een custom lay-out van Gerstlauer. Iedereen die deze achtbanen gedaan heeft is hier ongetwijfeld fan van. Desondanks wist dit exemplaar me toch nog positief te verrassen. Ik denk dat deze lay-out toch wel mijn favoriete is van alle Bobsled Coasters die ik al gedaan heb.

Familypark is gelegen in Oostenrijk, dit park biedt voornamelijk familiale attracties aan. In het park wordt jaarlijks geïnvesteerd, zo opende dit jaar enkele nieuwe attracties voor de kids. Ook vorig jaar mocht het park een nieuwe attractie openen met de Sky Fly Leonardos Flugmaschine. Met Götterblitz heeft het park een mooie junior achtbaan van Mack Rides en met Rattenmühle een leuke Bobsled coaster van Gerstlauer.