Foto’s Disneyland Resort Anaheim

Disneyland Park Anaheim is het eerst geopende Disneypark. De deuren van dit park openden voor het eerst op 17 juli 1955. Dit park is gelegen in het Disneyland California Resort waar je ook het Disney California Adventure Park kan vinden. Beide parken puilen uit van de Disney magie en beide de nodige attracties aan. Nieuw is de Pixar Pier zone in het Adventure park, waar je niet naast het Mickey reuzenrad kan kijken en de achtbaan Incredicoaster. Themeparkfreak Dries genoot ook van zijn ritjes in Darkrides die in het teken staan van Disney klassiekers als Peter Pan, Sneeuwwitje, en andere Disney figuren als Jack Sparrow in Pirates of the Carabian.

Disneyland Park Anaheim is het oorspronkelijke en eerst geopende Disneypark. De deuren van dit park openden voor het eerst op 17 juli 1955. Het park is onderverdeeld. Zo betreed je het park via de USA Main Street, een straat vol winkels en horeca. Aan het einde van de Main Street vindt je het sprookjeskasreel van Doornroosje. New Orleans Square, themagebied is gethematiseerd naar de Amerikaanse stad New Orleans in 19e eeuw. In dit themagebied bevinden zich twee grote attracties: de Darkride Pirates of the Caribbean en de Darkride The Haunted Mansion. Fantasyland: dit is een gebied vol klassieke sprookjes en uitbeeldingen van vele Disneyklassiekers. In dit gebied zijn daarom meer kinder- en familieattracties te vinden, waaronder: Peter Pan's Flight en it's a small world. Verder vindt je hier de carrousel King Arthur Carousel en andere familie attracties. De grootste attractie is hier de achtbaan Matterhorn Bobsleds. Deze was de eerste achtbaan die Arrow Dynamics ooit bouwde. Mickey’s Toontown: Hier zijn de hoofdattracties de Vekoma Junior achtbaan, Gadget's Go Coaster en de darkride Roger Rabbit's Car Toon Spin. Tomorrowland: Dit is een futuristische zone. Hier vindt je de indoor achtbaan Space Mountain, Het autoritje Autopia, de op Star Wars geïnspireerde attractie Jedi Training: Trials of the Temple en de monorail Disneyland Monorail. Verder kan je hier een ritje maken op de draaimolen Astro Orbitor, de Shooter Darkride Buzz Lightyear Astro Blasters en plaatsnemen in een duikboot bij Finding Nemo Submarine Voyage. Als laatste vindt je hier ook de simulator attractie Star Tours – The Adventures Continue. Adventureland: is een themagebied met als thema de romantiek rondom het kolonialisme uit het Victoriaanse tijdperk. Hier kan je een rondvaart maken bij het boottochtje Jungle Cruise. Bij Indiana Jones Adventure kan je in een Darkride het pad van deze avonturier volgen en bij Tarzan’s Treehouse betreed je een walktrough attractie. Frontierland: Bij Frontierland kom je terecht in het Wilde Westen. Hier kan je als hoofdattractie de achtbaan Big Thunder Mountain Railroad vinden. Op het water varen de schepen Sailing Ship Columbia en Mark Twain Riverboat. Critter Country: Dit themagebied is gethematiseerd naar de bossen in Noord-Amerika. Hier vindt je de Darkride, The Many Adventures of Winnie the Pooh en de Log Flume Splash Mountain.

Disney California Adventure Park is een attractiepark in het Disneyland Resort te Anaheim in de Verenigde Staten, dat geopend is in 2001. Themeparkfreaks Tristan en Jimmy bezochten dit park tijdens hun USA trip. Disney California Adventure Park is opgedeeld in zeven verschillende themagebieden met elk hun eigen attracties, shows, horecagelegenheden en winkels. Je komt binnen in het Buena Vista Street en hebt verder Hollywood Land, a bug's land, Cars Land, Pacific Wharf, Paradise Pier en Grizzly Peak. Het thema van Buena Vista Street is een nostalgische blik op Californië. In dit gebied vind je voornamelijk shops en eetgelenheden, maar ook de parade passeert hier. Het thema van Hollywood Land is een nostalgische blik op het Hollwood uit de jaren '30. Je vind hier het Hyperion Theater, de darkride Monsters, Inc. Mike & Sulley to the Rescue! De grootste blikvanger is hier Guardians of the Galaxy – Mission: BREAKOUT! A bug's land is een zone waar men in de wereld van de Een luizenleven terecht komt. Je vindt hier de 3D film It's Tough to Be a Bug, maar het grootste deel van de attracties is hier vooral op de kinderen gericht zoals: Tuck and Roll's Drive 'Em Buggies, Princess Dot's Puddle Park, Francis' Ladybug Boogie, Heimlich's Chew Chew Train en Flik’s Flyers. In het themadeel Pacific Wharf vind je voornamelijk horeca. In Cars Land wandel je binnen in het dorpje Radiator Springs, dat je kent uit de Cars films. De grootste attractie is hier Radiator Springs Racers, waarbij je een rondrit maakt doorheen de bergen. Verder vindt je er Mater's Junkyard Jamboree en Luigi's Rollickin' Roadsters. Het thema van Grizzly Peak richt zich op de nationale parken in California. Hier vind je onder andere de Rapid River Grizzly River Run en het Flying Theater Soarin' Around the World. Als laatste kan je hier ook het parcours Redwood Creek Challenge Trail volgen. De laatste zone is Paradise Pier. Hier vindt elke avond een prachtige show plaats met fonteinen, vuur enzoverder. Hier staat ook de achtbaan California Screamin'. Deze achtbaan werd gebouwd door Intamin amusement Rides en bevat meerdere lanceringen, naast de achtbaan vindt je het typerende reuzenrad Mickey's Fun Wheel. Verder vindt je hier Toy Story Midway Mania!, De wilde muis achtbaan van Mack Rides Goofy's Sky School en de Darkride The Little Mermaid: Ariel's Undersea Adventure. Deze zone zal in 2018 een nieuw thema krijgen en de naam Pixar Pier krijgen.