Foto’s Dennlys Parc

Themeparkfreaks Timothy & Tristan trokken op de dag van de arbeid naar het Franse attractiepark genaamd Dennlys Parc. Dit kleine pretpark bevindt zich op een uurtje rijden vanaf de Belgische grens, ideaal voor een daguitstap. Timothy was natuurlijk razend benieuwd naar de achtbaan genaamd Nitro, een Dueling Moebius rollercoaster van Preston & Barbieri. Aangezien het wel eens het laatste seizoen zou kunnen zijn dat deze attractie zijn rondjes draait in het park, was dit een uitgelezen moment om deze eens te gaan testen. Naast Nitro kan je in Dennlys Parc ook ander achtbaan geweld terug vinden onder de Soquet coaster Furio & Voltigo, een Spinning Coaster van Gosetto. Sla, tijdens een bezoek aan dit parkje, zeker de vrijvaltoren Le Vigie & de Aerobat (een stuntvliegtuigmolen van de bouwer Technical Park) niet over. Afkoelen bij warm weer kan in de kletsnatte Rapid River genaamd “Le Crazy River”. Geniet samen met ons mee van het fotoalbum dat Timothy maakte.

Op een zonnige zaterdag besloten Themeparkfreaks Hannelore en Gregory richting het Noord-Franse Dennlys Parc te trekken. Beiden hadden ze nog nooit het park bezocht en werd het dus een dag vol verrassingen. Zo heeft het park een prachtig ouderwets dammetje en een waterrad. Naast het authentieke heeft het park ook nog eens 3 achtbanen, een heel erg natte Spinning Rapid River en een toffe interactieve 4D film in Far West stijl. Om af te sluiten was er ook nog de vrijevaltoren.

Themeparkfreaks Benjamin en Tim trokken erop uit. Het sfeervolle Dennlys Parc stond al lang op hun verlanglijstje. Als eerste maakten ze een ritje op de achtbanen Le Nitro en Le Furio. De nieuwe waterglijbaan was helaas nog niet klaar om uit te proberen. Met Le Voltigo werden alle achtbaan afgevinkt. Deze staat trouwens in een prachtig nieuw aangeklede Mexicaanse zone. Met Desperado 4D kwam er ook wat Bobbejaanland nostalgie aan te pas. Nadien volgde ook La Crazy River en de in 2018 nieuwe attractie Le Squadron 33. Aan de andere kant van het park genoten ze van de Disk'O attractie en de shot 'n drop toren La Vigie. Hun bezoek sloten ze af met een heerlijke pizza.

Themeparkfreaks Maarten, Bob, Dimitri & Nathan trokken op 30 september richting het gezellige Dennlys Parc. Op dit laatste openingsweekend van het park konden we genieten van een klein maar mooi en vooral gezellig parkje. Uiteraard waren de drie achtbanen Nitro, Furio en Voltigo ons hoofddoel. Maar ook de kleinere attracties zoals de disco Temp’o, droptoren Vigie en het reuzenrad konden op een bezoekje rekenen. Tevens kwamen we tot de ontdekking dat het park dit jaar een volledig nieuw horecapunt La taverne de Denno geopend heeft en een zeer mooi aangekleed middeleeuws dorpje.

Themeparkfreaks Michael en Greet brachten onlangs een bezoekje aan het Franse Dennlys Parc. Dit bescheiden park richt zich op families met kinderen en biedt voor hen heel wat attracties aan. In het attractie aanbod vinden we drie achtbanen terug, waaronder: Furio, een achtbaan van de Franse bouwer Soquet, Nitro, een achtbaan van Preston & Barbieri met een speciale Möbius lay-out en de nieuwste Voltigo, een spinning coaster gebouwd door Gosetto. Je vindt er natuurlijk ook andere attracties als rondritjes met oldtimers en tractors, draaimolens en voor de durvers zelfs een vrijevaltoren.

Themeparkfreak Dries trok samen met Lennert richting Frankrijk, waar hij het gezellige park Dennlys Parc bezocht. Dit bescheiden park richt zich op families met kinderen en biedt voor hen heel wat attracties aan. In het attractie aanbod vinden we drie achtbanen terug, waaronder: Furio, een achtbaan van de Franse bouwer Soquet, Nitro, een achtbaan van Preston & Barbieri met een speciale Möbius lay-out en de nieuwste Voltigo, een spinning coaster gebouwd door Gosetto. Maar het park heeft natuurlijk meer te bieden dan de achtbanen. Je vindt er ook rondritjes met oldtimers en tractors, draaimolens en voor de durvers zelfs een vrijevaltoren.

Dennlys is een klein charmant park in Frankrijk, niet ver van de Belgische grens.