Foto’s Boudewijn Seapark

Themeparkfreak Maarten en zijn gezin spendeerden hun vakantie in eigen land. Dit jaar bezochten ze Boudewijn Seapark. Het enige dolfinarium van België. Voor de kinderen is dit een zeer leuke uitstap, al mogen ze wel eens dringend enkele zaken opknappen. Maar de dolfijnenshow maakt veel goed. Geniet mee van de foto's.

In september was het nog prachtig weer en daarom besloten Themeparkfreak Gregory en zijn vrouw Hannelore een bezoek te brengen aan het Boudewijn Seapark. Wie denkt aan dit park, denkt automatisch aan de betoverende dolfijnenshows. Het park heeft echter heel wat meer te bieden. Zo zijn er verschillende dieren te vinden in dit park en heb je een handjevol attracties. Deze vooral op kinderen gericht, al hebben ze wel een toffe familieachtbaan. Veel kijkplezier bij het bekijken van de foto’s!

Themeparkfreak Tristan trok met zijn vriendin en zoontje naar Bouwdewijn Seapark. Dit park in Brugge herbergt heel wat zeedieren zoals zeehonden, zeeleeuwen, maar is natuurlijk het meest bekend om de dolfijnshow. In het park kan je ook enkele attracties ontdekken zoals een schommelschip en de achtbaan OrcaRide.

Op 8 mei ’18 ging de nieuwe dolfijnenshow “Moana’s blue world” in premiere. Aan deze show werd meer dan een jaar gewerkt. De show wordt ondersteund door een projectiescherm van maar liefst 320m²! Deze nieuwe show verandert de focus van enkel kunstjes naar een leerrijke show, waarin de dolfijnen maximaal hun sierlijkheid en acrobatisch vermogen tentoon kunnen stellen.

Wie ‘Brugge’ zegt, zal allicht ook snel ‘voetbal’, ‘chocolade’ of ‘kantklossen’ zeggen. Als één van de Themeparkfreaks ‘Brugge’ zegt, dan zal het niet lang duren vooraleer er ‘Boudewijn Seapark’ wordt uitgesproken. Boudewijn Seapark opende in 1963 haar deuren als het Boudewijnpark, genoemd naar de toenmalige Belgische koning Boudewijn. Het park zet voornamelijk zeezoogdieren in de belangstelling. Bezoekers kunnen er kijken naar een zeehonden-, een zeeleeuwen- en een dolfijnenshow. Dat alles in een educatief jasje op maat gemaakt voor kinderen. Wij gingen er voornamelijk naartoe om de Orca Ride uit te proberen, een familieachtbaan van Zierer met een erg lange trein!

Onze reporter Benny trok naar Bouwdewijn Seapark om er te genieten van de première van de nieuwe Nocturne AquaShow. Tijdens de kerstvakantie kun je dagelijks genieten van deze speciale show in het dolfinarium. Voor het eerst brengen de 2 baby-dolfijntjes samen met 7 volwassen dolfijnen en 2 hilarische zeeleeuwen een magische kerstshow. De dolfijnenkalfjes werden eind juli en begin september geboren, het publiek kon ze voor de eerste keer kunnen zien tijdens de premiere van de Aquashow.

Bouwdewijn Seapark is gelegen in het charmante Brugge.Dit park richt zich voornamelijk op de dolfijnen en andere zeedieren, maar heeft ook een collectie attracties.De must se in het park is zeker en vast de Dolfijnenshow, maar bezoek ook zeker de zeeleeuwenshow.