Foto’s Blackpool Pleasure Beach

We zullen meteen opbiechten dat we niet in de waterattractie Valhalla zijn geweest tijdens deze dag. Tot zeven keer toe wensen we onze verontschuldigingen hiervoor aan te bieden. De weersomstandigheden waren volgens ons niet gunstig genoeg om een nat pak te halen. Noem ons gerust, tot pakweg drie keer toe, mietjes of koukleumen. Deze beledigingen hebben we vast verdiend. Hopelijk kunnen we daarmee dit gegeven aan de kant zetten en toch even iets meer vertellen over dit fotoalbum. Blackpool Pleasure Beach is een Engels pretpark gelegen aan de kust van Fylde in Blackpool. Het park werd gesticht in 1896. Het is een van de meest bezochte toeristische attracties in het Verenigd Koninkrijk. Het park kent vele records, waaronder het grootste aantal achtbanen van een park in het Verenigd Koninkrijk (13), waarvan vier houten achtbanen: de Big Dipper, Blue Flyer, Grand National (2) en Nickelodeon Streak. Toen The Big One in 1994 geopend werd was het de hoogste en snelste achtbaan ter wereld. Het was ook de steilste, met een hellingshoek van 65° en een van de langste, met een lengte van 1.675 meter.

Liefhebbers van houten achtbanen vinden Blackpool Pleasure Beach hoogstwaarschijnlijk een droompark, maar ook voor liefhebbers van nostalgie is dit park een ware must do. Themeparkfreak Dries toont in zijn fotoalbum wat dit park allemaal te bieden heeft en dat is zeker niet weinig. Maar liefst tien achtbanen kan je hier ontdekken, vanaf volgend jaar zelfs elf. Onder die achtbanen vijf houten exemplaren, van een kleine kinder woodie met Blue Flyer, een familievriendelijk exemplaar met Nickelodeon Streak tot grote woodies met Big Dipper en Grand National. Big Dipper is zeer bijzonder vanwege de Moebius lay out. Even speciaal is de Wild Mouse, een houten wilde muis achtbaan die pure fun is. Met Big One haalde het park destijds de de grootste, snelste en steilste achtbaan in de wereld. Deze titels draagt deze baan misschien niet meer, maar het blijft een te gekke blikvanger. Nog uniek in Europa is de Steeplechase achtbaan, bij deze achtbaan neem je plaats op een paard dat racet tegen twee andere paarden, die elk op hun eigen spoor rijden.

Voor zijn verjaardag trakteerde Themeparkfreak Timothy zichzelf dit jaar op een dagje Blackpool Pleasure Beach. Een park zoals er geen andere bestaat. Op een beperkte oppervlakte weet dit park heel wat attracties aan te bieden, waaronder enkele nostalgische houten achtbanen en de eerste hypercoaster die ooit gebouwd werd in Europa. Het park is zo opgebouwd dat de ene attractie de andere kruist, waar je ook kijkt zie je leuke dingen.

Blackpool Pleasure Beach is een attractiepark en telt bijna 60 attracties, waaronder enkele bijzondere en spectaculaire achtbanen. Een van de meest bijzondere achtbanen is de Pepsi Max Big One. Dit was namelijk de steilste, hoogste en snelste achtbaan ter wereld bij de opening. Je vindt er ook veel klassieke achtbanen, denk maar aan de houten achtbaan Big Dipper en de Wild Mouse, een van de laatste houten wildemuisachtbanen. Het is een van de best bezochte parken van Europa, met bijna zes miljoen bezoekers per jaar.