Foto’s Avonturenpark Hellendoorn

  • Avonturenpark Hellendoorn

In Avonturenpark Hellendoorn staat alles weer in het teken van Halloween. Overdag vindt een familievriendelijke versie plaats met Heksendoorn. Vanaf 19u wordt het heel wat enger in het park tijdens Screams. Tijdens Scream kan je in het park vier scarezones ontdekken met Red Thirst, Freak Circus, Dragon Fear en Pirates Bay. De spookhuizen kregen de namen House of Witches, Death Lab en Horror Hotel. De twee walkthroughs zijn Zombie Escape en Underground.

Eind juli besluiten Themeparkfreaks Hannelore, Tim en Gregory een bezoekje te brengen aan Avonturenpark Hellendoorn. Dit toffe park heeft heel wat toffe attracties in hun aanbod waaronder 3 achtbanen waarvan jammer genoeg Balagos gesloten bleef. Gelukkig konden ze meer dan genoeg pret beleven in de Rioolrat of op de Donderstenen. Verder was er ook een boottocht door een jungle en konden ze afkoelen op heel erg toffe rapid river.

In Avonturenpark Hellendoorn is sinds kort een klassieker terug te vinden. Sinds dit jaar kan je daar namelijk opnieuw een ritje maken op de botsauto’s in Fort KnalKruit. Naast deze nieuwigheid voor het hele gezin is er namelijk nog een nieuwe attractie te vinden voor de kinderen in de vorm van een kleine vrij val attractie. Daarnaast heeft het park nog heel wat leuks te bieden met onder andere de wildwaterbaan ‘Sungai Kalimantan’, de indoor achtbaan ‘Rioolrat’ en de interactieve darkride ‘Discovery Club’. Themeparkfreak Michael was nieuwsgierig om dit alles met zijn eigen ogen te zien en trok onlangs naar het park.

Avonturenpark nodigde ons uit voor de exclusieve opening van haar allernieuwste attractie Fort Knalkruit, een botsauto-attractie gelegen in een oud piratenfort. Dit is zonder twijfel de mooiste botsauto die wij al gezien hebben. Maar behalve de opening genoten we ook van heel wat gezelligheid in het park en onze ritjes op achtbanen Tornado, Donderstenen en de geweldig aangeklede indoor achtbaan Rioolrat.

De Themeparkfreaks brachten op 1 april 2018 een bezoekje aan het Nederlandse pretpark Avonturenpark Hellendoorn. Dit park telt 3 achtbanen. De eerste (Vekoma achtbaan) kreeg de naam Tornado en neemt je mee doorheen enkele inversies tijdens een wilde rit. De tweede (indoor) achtbaan, genaamd Rioolrat, is een toppertje onder de junior coasters, gebouwd door Vekoma. Daal af in de donkere mistige riolen op zoek naar de achtbaantrein om vervolgens, gezeten in de trein, doorheen deze donkere wereld rond te razen. Avonturenpark Hellendoorn telt naast Rioolrat nog een tweede junior achtbaan die de naam ‘De Donderstenen’ meekreeg. Deze Zierer achtbaan laat de jongsten kennis maken met het begrip achtbaan. Kan je niet genoeg krijgen van al die thrill, breng dan zeker ook eens een bezoekje aan de onlangs geopende attractie ‘Drakennest’ (disko), ‘Montezuma’s Revenge’ (top spin), ‘Tarantula Magica’ (enterprise) of ‘Galjoen’ (swinging schip). Waterpret vind je dan weer in de log-flume ‘Wild Waterval’ of de Rapid River ‘Sungai Kalimantan’. De kleinsten genieten ongetwijfeld van de monorail, het avonturenrad, de postkoets of één van de ontelbare andere attracties. Geniet samen met ons van de foto’s die Themeparkfreak Timothy in het park voor ons maakte.

In de Nederlandse gemeente Hellendoorn kan je Avonturenpark Hellendoorn vinden, een pretpark dat zeer charmant gelegen is in een groene omgeving. Het park opende als nieuwe attractie Het Drakennest, een Disko met een zeer leuk thema. Op warme dagen kan je genieten van een ritje op Wild Waterval, eerste boomstamattractie die in Nederland geopend werd en Sungai Kalimantan, een Rapid River. Wie graag overkop gaat, kan terecht bij de klassieke achtbaan Tornado. Themeparkfreak Benjamin bezocht het park en bracht heel wat leuke foto’s voor ons mee.

Pretparkliefhebbers Michael en Greet bezochten onlangs het Nederlandse Avonturenpark Hellendoorn. In het park ontdekten ze de nieuwe attractie Hellendra. Deze attractie is van het type Mega Disk’O. Rond de attractie werd gezorgd voor een mooie aankleding en werd een verhaal verzonnen. Natuurlijk maakten ze ook ritjes op de achtbaan Tornado, die tweemaal overkop gaat en de achtbaan Rioolrat, die je meeneemt in een riool.

De Themeparkfreaks trokken opnieuw naar het gezellige Avonturenpark Hellendoorn. Het park opende De Berenboom, een interactieve woonplaats voor de parkmascottes Bella en Baba. Verder genoten we van de vele leuke attracties als De Rioolrat, een indoor coaster. Natuurlijk zochten we ook de thrill op in topspin Montezuma’s Revenge en enterprise Tarantula Magica. We maakten een mooi fotoalbum voor jullie.

Op 26 maart 2016 opende het gezellige park Avonturenpark Hellendoorn voor de 80ste keer de deuren. Naar aanleiding van deze dag werden heel wat 80jarigen uitgenodigd om deze heugelijke dag bij te wonen. Na het oplaten van ballonnen mochten de kranige 80 plussers een ritje maken in de rapid river en was het seizoen officieel begonnen. Ook wij van Themeparkfreaks waren er bij en namen heel wat foto’s.

Avonturenpark Hellendoorn is gelegen in Nederland. Het park is gericht op gezinnen, maar biedt ook voldoende thrillrides aan waaronder Tarantula Magica, een enterprise en Montezuma’s Revenge, een leuke topspin. Ook aan achtbanen geen gebrek, de grootste is Tornado een Corckscrew achtbaan van Vekoma, De rioolrat, een fantastische indoorachtbaan van Vekoma en De Donderstenen, een familiale achtbaan van Zierer. Afkoeling zoeken voor het warme weer doe je dan weer best in Sungai Kalimate, een spinning rapid river of de Wild Waterval, een boomstamattractie van Mack Rides, die de allereerste van zijn soort was in Nederland. Nog meer waterpret vind je in het Slidepark, waar meerdere waterglijbanen voor heel wat glijplezier zorgen. Dries trok naar het park en nam heel wat foto’s mee.

Tijdens Heksendoorn regeren heksen en monster over het eens zo gezellige parkje Hellendoorn. Heel wat aankleding zorgt voor een ware halloweenervaring. Achtbanen worden verhuld in een dichte mistlaag en een waar Spookhuis word opgetrokken.

Hellendoorn is een Nederlands pretpark dat veel attracties aanbied voor gezinnen met kinderen, maar ook aan thrillrides is er geen gebrek in dit park. Dit jaaropende het park een mooi aangeklede Enterprice attractie genaamd Tarantula Magica. De Themeparkfreaks trokken dan ook naar dit parkje om deze te gaan uit testen.