Foto’s Alton Towers

Alton Towers Resort, of gewoonweg Alton Towers voor de vrienden, is een Engels themapark in Staffordshire. Het resort wordt beheerd door Merlin Entertainments Group, met onder de arm een themapark, een waterpark, een spa, een minigolf en een hotelcomplex. In dit park staan verschillende iconische achtbanen van wereldformaat. Het park kent heel wat primeurs of wereldrecords. Een bloemlezing: Galactica (voorheen bekend als Air): ’s Werelds eerste Flying Coaster van B&M. Nemesis: Europa’s eerste Inverted Coaster. Oblivion: ’s Werelds eerste Dive Coaster. TH13TEEN: ’s Werelds eerste “free-fall drop” op een achtbaan. The Smiler: Wereldrecord voor meeste inversies op een achtbaan (14).

Themeparkfreak Dries trok naar Engeland waar hij halt hield bij Alton Towers. Dit park biedt een mooie waaier aan attracties aan waaronder meerde topachtbanen. Galactica, de enige echte flying coaster van Europa, was jammer genoeg gesloten bij zijn bezoekje. Maar The Smiler, een achtbaan die het wereldrecord inversies heeft met maar liefst veertien inversies, en Nemesis, een hangende achtbaan van B&M die meermaals de titel beste inverted coaster kreeg, konden Dries meer dan bekoren. Ook Oblivion, de eerste Dive Coaster van B&M, Rita en Thirteen, beide baantjes van Intamin en de Spinning Coaster Spinball Whizzer blijven leuke baantjes tijdens een dagje in het park.

Themeparkfreak Timothy trok naar Engeland waar hij een park bezocht dat al zeer lang op zijn must do lijstje stond. Alton Towers is dan ook een van de interessantste parken die je in het VK kan vinden. Met een achtbaanaanbod waar menig park jaloers op kan zijn, overtrof het Timothy’s verwachtingen. Het park biedt meerdere indrukwekkende achtbanen aan als Galactica, de enige echte flying coaster van Europa, The Smiler, een achtbaan die het wereldrecord inversies heeft, met maar liefst veertien inversies en Nemesis, een hangende achtbaan van B&M die meermaals de titel beste inverted coaster kreeg.

Een dag is gewoon onvoldoende in een park als Alton Towers, daarom gingen we nog een tweede dagje genieten van attracties als Hex, Nemessis Sub Terra, Sonic Spinball en vele andere...

Alton Towers is een van de beste en grootste pretparken van Europa. Het park herbergt enkele super achtbanen zoals Thirteen, The Smiler, Air en Nemessis.