Fête Foraine du 15 Août Huy: 9 augustus 2019 – 25 augustus 2019

Deze zomer is het weer kermis in de Waalse stad Huy. Fête Foraine du 15 Août vindt plaats van 9 augustus 2019 tot en met 25 augustus 2019 en draait uiteraard rond 15 augustus. Dan vindt O.L.V. Hemelvaart plaats en dit betekent een nationale feestdag. Reden genoeg dus om met 112 kraampjes naar Huy te trekken. Hiervan zijn er maar liefst 19 van het type grootvermaak. Let op, na het weekend van 18 augustus verlaten al veel attracties de foor!

 

Voor de achtbaanfans zijn er twee rollercoasters terug te vinden op deze kermis. De grootste is de wildemuisachtbaan “Mini Racer” van Schweig Jean, die in 2016 voor het eerst verscheen in ons land. De rollercoaster komt eigenlijk bijna uitsluitend in Huy, het ideale moment dus om de credit binnen te halen. De andere achtbaan die present is, is de Luxemburgse familieachtbaan Big Apple van Jean-Marie Vandervaeren, die de laatste jaren vooral in België rondreist.

 

Een van de blikvangers van de kermis is ongetwijfeld de Booster “G-Force” van Janssen Eddy, maar ook de Streetfighter “Coco Bongo” van Burdot Marc is present.

 

Een spectaculaire thrill ride is de Take Off van Schmitt Philippe. Andere thrill rides vinden we bijvoorbeeld met de Roll Over “Shaker” van Burdot Marc, de Bayern Kurve van Schweig Charly, de Bidule “Circuit du Nord” van Schweig Jean, de Tripride “Extreme Ride” van Schweig Karl, de Smashing Jump “Maxi Dance” van Noël Cédric en de Break Dance “New Dance” van Noël Cédric.

 

Voor de kinderen is er bijvoorbeeld het fun house Caraïbes Folies van Collard Jean-Marie, het spookhuis Gotham van Lamer/Ropers en het glazen doolhof Magic Wold 2 van Cattin Jérome. Verder zijn er natuurlijk ook nog de botsauto’s of de glijbaan Toboggan van Roels Erno. Natuurlijk mogen we ook de Gravitron van de exploitant van der Laan niet vergeten!

 

Op de Belgische kermissen vindt je ze niet veel meer, maar hier in Huy is wel nog gewoon een karting circuit present. Deze is van Weber Alexandre. De volledige attractielijst van het grootvermaak kan je hieronder vinden. Let op, dit gaat om een voorlopige attractielijst!

 

 

Attractielijst van het grootvermaak:

American Skooter – Tinant Sabrina (Botsauto’s)

Belgian Scooter – Besanger Geneviève (Botsauto’s)

Bayern Kurve – Schweig Charly (Bayern Kurve)

Big Apple – Vandervaeren Jean-Marie (LUX) (Family Coaster)

Caraïbes Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)

Circuit du Nord – Schweig Jean (Bidule)

Coco Bongo – Burdot Marc (Streetfighter)

Extreme Ride – Schweig Karl (Tripride)

G-Force – Janssen Eddy (Booster)

Gotham – Lamer/Ropers (Spookhuis)

Gravitron – van der Laan (Gravitron)

Karting – Weber Alexandre (Karting)

Magic Wold 2 – Cattin Jérome (Glazen Doolhof)

Maxi Dance – Noël Cédric (Smashing Jump)

Mini Racer – Schweig Jean (Wild Mouse)

New Dance – Noël Cédric (Break Dance)

Shaker – Burdot Marc (Roll Over)

Take Off – Schmitt Philippe (Take Off)

Toboggan – Roels Erno (Glijbaan)

 

 

Bron: Kermis-land.be