Exploitanten uit 4 verschillende landen op de kermis van Namen

Het is weer zover. Van 5 juli tot en met 29 juli is er de Foire de Juillet in de Waalse provinciehoofstad Namen. 76 attracties zijn er heel de maand terug te vinden en daarvan zijn er 17 die als grootvermaak aanzien kunnen worden. Dit jaar pakt de kermis uit met 6 nieuwe attracties.

 

Dit jaar zijn er attracties terug te vinden uit 4 verschillende landen. Naast België zijn er ook exploitanten uit Nederland, Frankrijk en zelfs Luxemburg aanwezig. Het is de Luxemburgse kermisachtbaan, de Big Apple van Jean-François Vandervaeren, die tot in Namen afzakt. Het is één van de twee reizende achtbanen die Luxemburg bezit. Een andere achtbaan die hier voor het eerst aanwezig is, is de Mini Racer van Jean Schweig. Het gaat hier om een roller coaster met een wilde muis lay-out die voor het eerst in de geschiedenis buiten Huy komt.

Wie geen hoogtevrees heeft en van de nodige sensatie houdt, moet zeker de Booster “High Energy” van Hendrickx Alain uitproberen. In deze attractie zit je in een bakje aan een lange arm die ronddraait op hoge snelheid.

Thrill rides zijn er met bijvoorbeeld de Aqua Riesen Polyp van Lauwers René, de Break Dance van Hayen Jeffrey en de Maxi Dance van Noël Cédric, een Smashing Jump attractie. Verder hebben we ook nog de Matterhorn “Skate” van Heck Freddy en de Gravitron van de Nederladse exploitant van der Laan. Nog een buitenlandse attractie is de X-Factory, een Freak Out van de Franse exploitant Delaporte.

Wie het liever wat rustiger aan doet kan zich uitleven in het Funhouse “Caraïbes Folies” van Collard Jean-Marie of zich een uitweg zien te banen in het glazen doolhof “Crystal Palace” van Coenen Alain. Kinderen kunnen zich dan weer uitleven op de glijbaan “Toboggan” van Roels Erno of hun angsten overwinnen in het pookhuis Star Wars van Coenen Alain dit hier voor het eerst staat. Natuurlijk zijn er ook nog botsauto’s aanwezig en dat zijn deze keer de Belgian Skooter van Besanger Geneviève.

 

Hieronder vind je de attractielijst terug van het grootvermaak met een aantal video’s van de belangrijkste attracties.

 

De volledige attractielijst van het grootvermaak:

Belgian Skooter – Besanger Geneviève (Botsauto’s)

Aqua Riesen Polyp – Lauwers René (Polyp Monster)

Big Apple – Vandervaeren Jean-François (LUX) (Family Coaster)

Break Dance – Hayen Jeffrey (Break Dance 3) – NIEUW

Caraïbes Folies – Collard Jean-Marie (Funhouse)

Crystal Palace – Coenen Alain (Glazen Doolhof)

Gravitron – van der Laan (NL) (Gravitron) – NIEUW

High Energy – Hendrickx Alain (Booster)

Karting – Roger Christophe (Karting) – NIEUW

Maxi Dance – Noël Cédric (Smashing Jump)

Mini Racer – Schweig Jean (Family Wild Mouse) – NIEUW

Movie 5D – Vlasselaerts Eduard (Simulator)

Skate – Heck Freddy (Matterhorn)

Surf – Mottet John (Tripride) – NIEUW

Star Wars – Coenen Alain (Loopspookhuis) – NIEUW

Toboggan – Roels Erno (Glijbaan)

X-Factory – Delaporte (FR) (Freak Out)

 

 

 

 

Bron: Kermisland.be