Nieuwe achtbaan wordt volop opgebouwd in Taunus Wunderland

In het Duitse pretpark wordt volop gewerkt aan een grote uitbreiding van het park. In de nieuwe zone zal een nieuwe achtbaan verschijnen, die momenteel volop wordt opgebouwd. Deze achtbaan is meteen ook de langste in de regio.

 

Het Duitse pretpark Taunus Wunderland prijst haar nieuwe achtbaan aan als de langste in de deelstaat Hessen. De lengte van de baan bedraagt 500 meter. Verdere statistieken zijn jammer genoeg niet bekend.

De achtbaan is echter niet helemaal nieuw, het gaat om een exemplaar dat voorheen te vinden was in het Duitse Space Center onder de naam Galaxie Express. In Taunus Wunderland zal ze door het leven gaan onder de naam Mond-Katapult, wat Duits is voor Maan Katapult.

De baan is een Powered Coaster gebouwd door Mack Rides. Op haar oude locatie had de baan nog speciale videoschermen, waardoor je een soort Virtual Reality ervaring kreeg.

De baan draaide in het Space Center van Bremen van 2003 tot 2004 en zal nu dankzij Taunus Wunderland na 19 jaar weer tot leven komen. Voordat Taunus Wunderland deze achtbaan kocht, lag ze jarenlang ergens opgeslagen.

 

Bron en foto’s: Taunus Wunderland, RCDB