Nieuwigheden in Europa-Park voor het komende seizoen

Europa-Park staat bekend om regelmatige investeringen in nieuwe attracties en/of onderhoud van bestaande gebieden. Dat is dit seizoen niet anders, want het park opent dit jaar maar liefst 2 nieuwe achtbanen en breidt het gebied Oostenrijk uit. Ook krijgt Geisterschloss dit jaar een stevige onderhoudsbeurt.

 

Voltron Nevera powered by Rimac

De opvallendste nieuwigheid is natuurlijk Voltron Nevera, die dit jaar samen met een volledig nieuw themagebied moet openen. De achtbaan komt te liggen in het gebied Kroatië, natuurlijk gebaseerd op het gelijknamige land. In het thema rond de achtbaan krijgt niemand minder dan Nikola Tesla de hoofdrol. De achtbaan is een Stryker Coaster en zal allerlei speciale elementen bevatten. Een Stryker Coaster is een doorontwikkeling van de Big Dipper (Lost Gravity in Walibi Holland en Dynamite in Plohn) en momenteel staat de volledige achtbaan overeind. Voor de opening van het nieuwe gebied, inclusief achtbaan, wordt gemikt op de seizoensopening begin maart.

 

 

Nieuwe Alpenexpress Enzian en ook de Tiroler Wasserbahn komt terug

Europa-Park heeft beslist om na de verwoestende brand de Alpenexpress Enzian opnieuw op te bouwen. Ook de wildwaterbaan Tiroler Wasserbahn wordt volledig heropgebouwd en er komt een avonturenparcours op de plaats waar deze 2 attracties worden gebouwd. De oude mijngrot zal vervangen worden door rotsen in openlucht en die zullen bewoond worden door kleine trollen. Dit gebied zou afgewerkt zijn in het begin van het seizoen 2024.

 

Geisterschloss krijgt een grondige renovatie

De darkride in het Italiaanse gebied krijgt deze winter een grondige renovatie. In verband met de brandveiligheid is besloten Geisterschloss aan te pakken. Er gaan geruchten rond dat Europa-Park de renovatie grondig zou aanpakken en zelfs het thema zou gaan veranderen. Uiteraard blijft het duistere thema behouden, maar het achtergrondverhaal zou kunnen veranderen. Dit kan ook een plan zijn voor de komende jaren.

 

Verder is Europa-Park ook bezig met het bouwen van werknemersappartementen, die een centrum moet worden om nieuwe werknemers welkom te heten. Er wordt gemikt op werknemers van over de hele wereld. Naast dit bouwt Europa-Park ook aan een nieuw gezondheidscentrum, nieuwe kantoorgebouwen, een volledig nieuwe brandweerkazerne, een entertainmenthal en een nieuw energiecentrum voor het waterpark Rulantica. Het belooft alweer een druk jaar te worden voor Europa-Park!

 

 

bron:   themepark-central.de

Foto’s: Europa-Park