Nieuwe Alpine Coaster in Italiaans skiresort Plose geopend

Op tweede kerstdag opende het Italiaanse skiresort Plose haar nieuwe Alpine Coaster, genaamd Plosebob. De achtbaan is gebouwd door de Oostenrijkse fabrikant Stahl-Hacksteiner-Metall.

 

Het Italiaanse skiresort Plose, gelegen in Brixen in de regio Zuid-Tirol, verwelkomde op 26 december 2023 de Alpine Coaster Plosebob. Dit specifieke type wordt door de fabrikant zelf aangeduid als Rollbob. Stahl-Hacksteiner-Metall is wellicht minder bekend, aangezien ze tot nu toe slechts twee andere exemplaren van hun Rollbob hebben geopend.

Plosebob bevindt zich boven op de berg, waar ook het skistation gelegen is. De kosten voor een rit bedragen 6 euro, maar hier moet ook de prijs van de skilift bij worden opgeteld, wat uitkomt op 24 euro.

Hoewel de exacte lengte van de baan niet bekend is, zal er tijdens de afdaling een hoogteverschil van 147 meter worden overwonnen. De topsnelheid varieert naar schatting tussen de 40 en 50 km/u, afhankelijk van de bronnen. Volgens het park begint de rit met een soort lancering die de bezoekers binnen 1,2 seconden naar de topsnelheid brengt.

 

Bron en foto: Plose