Gemeente Haßloch gaat samenwerking aan met Plopsa om zwembad te bouwen

De Duitse gemeente Haßloch lijkt dan toch in zee te gaan met de Plopsa-groep voor de bouw van een nieuw zwembad. Dit is opmerkelijk, want deze plannen werden enkele jaren geleden afgewezen door de gemeente, waarna de Plopsa-groep zelf zou instaan voor de investeringen.

 

Al jarenlang deelde de Plopsa-groep de wens om een waterpark te bouwen bij het Duitse Holiday Park. Initieel wilde de groep hiervoor samenwerken met de gemeente Haßloch, zoals men ook deed met de Belgische gemeentes Landen–Hannuit en De Panne. Toch bleek dat idee in Duitsland niet door te gaan en besloot de groep om er zelf een waterpark te bouwen naast het park. Nu blijkt de gemeente plots toch terug te komen op haar negatieve beslissing.

Het zwembad zou volgens de plannen volledig gefinancierd worden door de Plopsa-groep en de gemeente zal dan dertig jaar lang jaarlijks een bedrag van iets meer dan een miljoen euro aan Plopsa betalen op voorwaarde dat inwoners van Haßloch aan een verminderd tarief het zwembad mogen gebruiken.

 

Bron: rheinpfalz.de

Foto: TPF