Dit wordt het nieuwe toegangsgebied van de Efteling

Samen met de komst van het Efteling Grand Hotel knapt het park ook de hoofdingang, de wandelwagenverhuur en op een later moment ook souvenirwinkel Efteldingen op.

 

In 2025 opent het Efteling Grand Hotel, dat uitziet op de watershow Aquanura en het Sprookjesbos. Passend bij de gebiedsvisie van de Efteling vormt de bouw van het hotel óók het begin van een nieuw gebied bij de hoofdentree: het Eiland van de vijf Zintuigen. De natuur, het groen en het water vormen de verbindende factor.

 

 

Nieuwe pui voor de hoofdentree én meandering onder de kap

Het meest in het oog springend is de kleurverandering in het gebied. De huidige rode accentkleur wordt vervangen door een prachtige blauwe kleur, gecombineerd met gouden accenten. Dit kleurenpalet zien we later ook terug bij souvenirwinkel Efteldingen en past straks mooi bij het groen geoxideerde koperen dak van het Efteling Grand Hotel.

De huidige entreedeuren worden vervangen door een nieuwe pui. Om de doorstroom van gasten te bevorderen komt halverwege het Huis van de vijf Zintuigen een meandering met bemande ticketcontrole. Zo kan men bij drukte in de nieuwe situatie het aantal controlepunten verdubbelen. Verder komt er ook een dubbele meandering voor de Gastenservice met een rij voor abonnementen en een rij voor informatie & tickets.

 

 

Wandelwagenverhuur weer terug bij de entree

Bij het park kan je ook wandelwagens huren, trekkarretjes met een zitplaats voor een klein kind. Momenteel kan je deze huren bij het servicegebouw bij het parkeerterrein. Er wordt gewerkt aan een nieuw uitgavepunt vlakbij de hoofdingang. Bovendien komt er een uitbreiding van het aantal wandelwagens en wordt een groot gedeelte van het huidige wandelwagenpark gerenoveerd.

Goed om te weten is dat de uitleen van rolstoelen, verhuur van scootmobielen en uitgifte van souvenirs in verband met de werkzaamheden op het parkeerterrein voor een bepaalde tijd ook naar de hoofdentree worden verplaatst. Op een later moment zullen deze faciliteiten weer terug verhuizen naar het bestaande servicegebouw.

 

Bron en foto’s: Efteling