Fotoalbum: Holiday Park Szczecin – augustus 2023

Themeparkfreaks Jos en Jonathan trokken in augustus naar het noordoosten van Duitsland. Er stonden heel wat parkjes en kermissen op de planning waaronder ook de 5 Karls-pretparken die momenteel alleen nog maar in deze uithoek van het land te vinden zijn. Deze staan volledig in het teken van aardbeien en zijn zo charmant en gezellig dat ik heel erg blij ben er binnenkort eentje in Oberhausen te hebben.

 

Holiday Park Szczecin is gelegen in de gelijknamige grote Poolse havenstad Szczecin. Blijkbaar moet je dit ongeveer uitspreken als ‘Stactin’ al raad ik aan om de correcte uitspraak te beluisteren via de Wikipediapagina. In het Duits wordt het Stettin geschreven maar zo spreek je het dus niet echt uit al komt het nog wel redelijk in de buurt. Ik had deze kermis al eens bezocht in haar openingsjaar in 2020 waar ik toen met Poolse kermisfanaten had afgesproken, maar ik had eigenlijk nooit verwacht nog eens in deze verre uithoek terug te komen. Maar er stonden dit jaar 2 goede redenen…

Holiday Park Szczecin wordt georganiseerd door de Duitse exploitant Boos en begon als een oplossing tijdens de coronacrisis in 2020. Heel dat jaar waren toen kermissen verboden in Duitsland (later werden ze wel toegestaan indien het om ‘tijdelijke pretparken’ ging) terwijl in Polen de festiviteiten al wel terug mochten plaatsvinden. Aangezien Szczecin vlak bij de Duitse grens ligt zag Boos hier de oplossing in.

Dit bleek zo’n groot succes te zijn dat het sinds dien elke zomer in juli en augustus terugkeert. Boos had dit jaar heel wat nieuwe attracties aangekocht en deze waren hier allemaal terug te vinden. Onder andere de nieuwe Spinning Mouse, een Spinning Wild Mouse van Fabbri en de 3 jaar oude Big Apple achtbaan Family Coaster die enkel hier nog maar verscheen. Een ideaal moment dus om deze twee zeer moeilijk te scoren achtbanen af te vinken.