Uitgelicht: Achterbahn – Kernie’s Familienpark

Kernie’s Familienpark opende de deuren in 1995 op de site van een nooit voltooide kerncentrale. De Nederlandse ondernemer Hennie Van Der Most startte het park en het resort dat meerdere activiteiten aanbiedt op de site, maar hij verkocht het park in 2022. In het park betaal je een toegangsprijs waar lekkernijen als frietjes, ijsjes en drankjes inbegrepen zijn.

 

 

Tussen de attracties van Kernie’s Familienpark bevindt zich de rollercoaster Achterbahn. Deze opende ergens in de periode tussen 1995 en 2002, wanneer precies is niet duidelijk. Deze achtbaan werd gebouwd door de Italiaanse fabrikant Zamperla en is van het type Powered Coaster.

De achtbaan heeft een lengte van 328 meter, de hoogte en snelheid zijn jammer genoeg niet bekend. Over de baan rijdt een treintje dat plaats biedt aan 34 personen. Wie een ritje wil maken moet tenminste 130 cm groot zijn.