Trein voor Top Thrill 2 in Cedar Point onthuld

Naar goede gewoonte zijn er op de internationale attractiebeurs IAAPA te Orlando weer heel wat nieuwe achtbaantreinen aan het publiek voorgesteld. Op booth 2024 van de Italiaanse fabrikant Zamperla was het zo ook uitkijken naar de treinen van de vernieuwde Top Thrill Dragster.

 

Een jaar geleden werd op dezelfde beurs reeds het Lightning treinontwerp van Zamperla aan het publiek voorgesteld. Naast Top Thrill 2 zal het type trein ook worden geplaatst op de nieuwe achtbaan van het Canadese pretpark Playland.

Voor Top Thrill 2 werd er gekozen voor een fel blauwe trein met rode en witte accenten. Het voorste gedeelte kreeg de uitvoering van een Formule 1 wagen. Verder zijn vooral de grote wielen erg opvallend. De achtbaan zal in totaal zes treinen krijgen die bestaan uit vijf stukken met telkens plaats voor vier passagiers.

Top Thrill 2

De vernieuwde achtbaan zal eerst tegen een snelheid van 119,1 km/u naar voor gelanceerd worden, tot op de heuvel. De trein zal niet over de tophat geraken en zal vervolgens achteruit terugrollen tot op de lanceerstrook. Hier krijgt deze een nieuwe boost en zal deze achteruit rijden aan een snelheid van 162,5 km/u tot op een metershoge nieuwe spike. Vervolgens zal deze terug naar voor rijden, opnieuw langs de lanceerstrook en voor de derde en laatste keer gelanceerd worden. Deze keer wel hoog genoeg, zodat deze over de 128 meter hoge tophat zal geraken. Dit aan een snelheid van 193,1 km/u.

 

Bron: Zamperla, rcdb

Foto’s: Cedar Point