Parc Astérix heeft een aantal prestigieuze Europese prijzen gewonnen

Parc Astérix is trots op de talrijke Europese prijzen die het park onlangs won. Het park vertelt dat de prijzen de voortdurende toewijding van Parc Asterix aan uitmuntendheid en innovatie illustreren en haar plaats bevestigen als een must-visit-bestemming voor themaparkenthousiastelingen in Frankrijk en Europa.

 

Tijdens de officiële ceremonie in Wenen (IAPPA* Europe) werd Parc Astérix uitgeroepen tot “Best Large Park of the Year” in Europa, tijdens de prestigieuze Park World Excellence Awards. Tegelijkertijd ontving Parc Astérix op 20 oktober in Movieland in Italië ook de prijs « Europees park van het jaar » van Parksmania.

De toewijding van het park aan innovatie werd tijdens de European Star Awards ook beloond met de titel van “beste nieuwe achtbaan” voor de nieuwe attractie Toutatis.

“Deze prijzen onderstrepen de toewijding van de teams van het park om gedenkwaardige en uitzonderlijke bezoekerservaringen te bieden, terwijl de hoogste normen in de entertainmentindustrie worden gehandhaafd”, vertelt het park.

De onderscheidingen houden daar niet op. Parc Astérix werd bekroond met verschillende prijzen tijdens de Grand Prix Stratégies, dit voor Customer Experiences, de gouden prijs voor « Brand Launch Campaign » en de gouden prijs voor « Experience Web 3.0 », allemaal uitgereikt door Stratégies, het toonaangevende weekblad voor communicatie- en marketingprofessionals, voor de innovatieve operatie die in april 2023 werd uitgevoerd Métatoutatis in samenwerking met de agentschappen Steve en Gamersorigin.

Parc Astérix was het eerste park dat zich bij de Metaverse voegde met de lancering van de Roblox-kaart “Métatoutatis”, een getrouwe reproductie van de nieuwe Festival Toutatis-zone en de gelijknamige big-eight.

“Deze vele onderscheidingen illustreren onze vastberadenheid om uit te blinken op alle gebieden, van innovatie tot klantervaring”, aldus Delphine Pons, Managing Director van Parc Astérix.

Deze prijzen bevestigen ook de investeringsstrategie van Compagnie des Alpes, gericht op het verhogen van de bezoekerstevredenheid.

 

Parc Asterix verbreekt een nieuw bezoekersrecord met 2,8 miljoen bezoekers in 2023

Dit jaar heeft Parc Astérix opnieuw haar bezoekersrecord aller tijden verbroken, met ruim 2.814.000 bezoekers (vergeleken met 2.632.000 in 2022, een stijging van 6%). Dit uitstekende seizoen 2023 is vooral te danken aan de lancering van het meest ambitieuze project sinds de oprichting van het park. Festival Toutatis, een nieuw gebied van 3 hectare gewijd aan de Gallische God Toutatis, waar de komst van een grote attractie alle records heeft verbroken. Dankzij deze groei heeft Parc Astérix zijn positie als het op een na grootste themapark van Frankrijk in de Top 10 van Europese recreatieparken kunnen consolideren.

 

Bron en foto: Parc Astérix